Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Hasan Can Kaya'nın başrolde olduğu diziyi izinsiz yayınlayana 5 yıl hapis talebi

Acun Ilıcalı'nın sahibi olduğu exxen platformunun avukatı, Hasan Can Kaya'nın başrolünü oynadığı "Bir Yeraltı Sit-Com'u" dizisinin izinsiz şekilde internette yayınlanmasına ilişkin bir site hakkında şikayette bulundu. Ücretli üyelik yapılarak izlenebilen sitede savcılık, platformu haklı buldu. Şüpheli A.A. hakkında 5 yıla kadar hapis talebiyle iddianame düzenledi.

ABONE OL
Oğuzhan UYSAL/İSTANBUL, (DHA) -

 

Hasan Can Kaya, Günay Karacaoğlan ve Tuna Orhan'ın başrolünü paylaştığı "Bir Yeraltı Sit-Com'u" dizisi, Acun Ilıcalı'nın sahibi olduğu exxen platformunda, 2021 yılında yayınlandı. Daha sonra dizi, herhangi bir anlaşma yapılmadan ücretli üyelik yapılan bir sitede yayınlandı. Dizinin izinsiz bir şekilde yayınlanması sonucunda exxen platformunun avukatı, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na gelerek "Bir Yeraltı Sitcomu" dizisinin, bir internet sitesinde izin alınmaksızın yayınlandığı ve mali haklarının ihlal edildiğini beyan ederek şikayetçi oldu. Şüphelinin tespit edilebilmesi için yapılan çalışmalar sonucunda, şüphelinin bir kamu bankasını ödeme aracı olarak kullandığı tespit edildi. Kamu bankasına yazılan yazı sonucunda şüphelinin A.A. olduğu tespit edildi.

İddianamede bilirkişi raporuna da yer verildi. Bilirkişi raporuna göre, söz konusu eserin “sinema eseri" kapsamında eser olduğu belirtildi. Raporun devamında "Bir Yeraltı Sit-Com'u" dizisinin hak sahibinin exxen platformu olduğu ve şüpheli tarafından ücret karşılığında verilen şifre ile iptv kanalı üzerinden yayınlandığının anlaşıldığı belirtildi. 

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede şüpheli A.A.'nın sahibi ve sorumlusu olduğu internet sitesinde "Bir Yeraltı Sit-Com'u" isimli eserin herhangi bir sözleşme olmadan yayınlandığı belirtilerek, şüpheli A.A. hakkında 1 yıldan 5 yıla kadar hapis veya adli para cezası ile cezalandırılması talep edildi.

Diğer Haberler

  1. Bahçelievler'de kadın yolcuyla 'ücret farkı' tartışması yaşayan taksi şoförü: Benim ekmeğimle oynuyor
  2. 5 bin liralık borcunu ödemeyen kuzenini öldürdü, Suriye’ye kaçmak isterken yakalandı
  3. Üst kattan atılan pet şişenin bilgisayarına verdiği zararı karşılamayan AVM'den şikayetçi oldu
  4. Küçükçekmece D-100 Karayolunda takla atan otomobilde mahsur kalan kişi kurtarıldı
  5. Bodrum merkezli 3 ilde dolandırıcılık operasyonu; 7 tutuklama
  6. Okulun asansörü arızalandı, müdür yardımcısı bedensel engelli öğrencisini sırtında taşıdı; o anlar kamerada
  7. Muş’ta otomobil takla attı: 1 ölü, 3 yaralı
  8. Çankırı’da 85 bin adet uyuşturucu hap ele geçirildi
  9. Fatih'te dron destekli asayiş ve narkotik denetimi
  10. Başsavcılık: ‘Milletvekilinin oğlu okulu silahla bastı’ iddiası doğru değil

© Copyright 2026

DHA