Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Hataylı depremzedelere Erzurum cağ kebabı ikram edildi

Hatay’da çadırlarda kalan yaklaşık bin depremzedeye Erzurum cağ kebabı ikram edildi.

ABONE OL
Nuri PİR- Eser PAZARBAŞI/HATAY, (DHA)-

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin yıkıma yol açtığı 20 Şubat'ta da 6.4 ve 5.8 büyüklüğünde depremlerin olduğu Hatay’da çadırlarda kalan binlerce depremzede için kamu kurumları ile Türk Kızılay başta olmak üzere pek çok sivil toplum kuruluşu ve hayırseverlerin gıda yardımları devam ediyor. Kurulan aşevlerinde düzenli servis edilen 3 öğün yemeğin dışında Türkiye’nin dört bir yanından kente gelen dernek ve işletmelerin getirdiği farklı lezzetler de depremzedelerle buluşturuluyor.


KADAYIF DOLMASI DA İKRAM EDİLDİ

Antakya’da Aydın Valiliği’nin kurduğu çadır kentte, kurulan cağ mangalında pişirilen kebap, dürüm halinde depremzedelere ikram edildi. Cağ kebabının yanında, Erzurum’a has kadayıf dolması da servis edildi.

İşletme Müdürü Fatih Göğebakan, “Elimizden geldiğince depremzede vatandaşlarımıza yardımcı olmaya çalışıyoruz. Yaklaşık 300 kilo eti ortalama bin kişiye ikram ettik. Sıcak olarak hazırlayıp servis ettik. İnsanların özlediği lezzetler var biz de kararınca bu özlemi gidermeye çalışıyoruz” dedi.

Diğer Haberler

  1. Gülhan altınları için öldürülmüş; üst komşuları olan çift tutuklandı
  2. Aydın’da kendisinden haber alınamayan kişi evinde ölü bulundu
  3. Kaçak kazı için girdiği tünelde metan gazından zehirlendi
  4. Bayrampaşa'da cam silerken 3'üncü kattan düşen kadın ağır yaralandı
  5. İki otomobil kafa kafaya çarpıştı 6 yaralı
  6. Şırnak'ta traktör devrildi: 12 yaralı
  7. Kendisini ve çocukları darbettiğini öne sürdüğü eski eşini bıçaklayan kadına ev hapsi cezası
  8. Sokak düğününde karşılaşan husumetliler silahla çatıştı: 1 ölü, 1 yaralı
  9. Uyuşturucu soruşturmasında gözaltına alınan 6 şüpheli tutuklandı
  10. Tarlaya savrulup devrilen otomobildeki 2 kişi yaralandı

© Copyright 2025

DHA