Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Hayvanları ölen depremzedelere, bedelsiz hayvan dağıtımı

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından, Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayvanları ölen yetiştiricilere, bedelsiz hayvan dağıtımına başlandı.

ABONE OL
ANKARA, (DHA)- 

6 Şubat'ta meydana gelen deprem felaketi sonrası afet bölgesi ilan edilen Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye, Şanlıurfa ve Elazığ illeri ile Sivas'ın Gürün ilçesinde, Tarım ve Orman Bakanlığı il ve ilçe hasar tespit komisyonlarınca çalışmalar yürütüldü. Bu kapsamda tespiti tamamlanan 43 bin 618 küçükbaş hayvanın dağıtımına bugün itibarıyla başlandı. Küçükbaş hayvan temini için 341 milyon TL bütçe, il ve ilçe tarım ve orman müdürlüklerine aktarıldı. Dağıtım, öncelikle gerekli barınma ve altyapıya sahip olan yetiştiriciler için küçükbaş hayvanlardan başlamak üzere, Bakanlık koordinasyonunda yapılacak.

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Depremzede yetiştiricilerimizin telef olan hayvanlarının yerine bedelsiz hayvan dağıtım işlemlerini bugün itibarıyla başlatıyoruz. Bu kapsamda üreticilerimize 43 bin 618 küçükbaş hayvanı bedelsiz vereceğiz. Büyükbaş, kanatlı hayvan ve arılı kovanların teslimini de tespit çalışmalarının tamamlanmasının ardından ivedilikle başlatacağız" dedi.


Diğer Haberler

  1. Marmaris'te fuhuş operasyonu: 4 şüpheli tutuklandı; 7 kadın kurtarıldı
  2. Balıkesir'de fuhuş operasyonu: 3 tutuklama, yabancı uyruklu 3 kadın kurtarıldı
  3. Gaz sızıntısından fenalaşan anne ve oğlu hastanelik oldu
  4. Meslektaşının şehit olduğu saldırı davasında konuşan yaralı polis: Saldırganın adını söyledim
  5. İstanbul’dan aldığı tekneyle Ordu’ya dönerken Sakarya’da cesedi bulunan balıkçı, toprağa verildi
  6. Forkliftle kuyumcu soyup eşekle kaçan şüpheli: Yaşadığım maddi sıkıntılar aklıma geldi
  7. Ailesini katledip intihar eden şüpheli ile annesi toprağa verildi
  8. Yazıcıoğlu ailesinin avukatı: Adaletin bizim olayımızda sarsıldığını ve delillerin yok edildiğini gördük
  9. İstanbul Taksiciler Odası Başkanı İsmet Dalcı: Singapur modelini uygulamaya başlayacağız
  10. 'Birini bıçaklamam lazım' diyerek evden çıkıp 16 yaşındaki kız çocuğunu bıçakladı

© Copyright 2026

DHA