Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Hesaplarında 87 milyon TL para hareketliliği bulunan dolandırıcılık şüphelilerine operasyon: 7 gözaltı

Tekirdağ’da, bir kişinin sosyal medya hesabını ele geçirip, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in adını kullanarak dolandırıcılık yapan şüphelilere yönelik 3 ilde düzenlenen operasyonda 7 kişi yakalandı. Şüphelilerin 551 banka hesabında 87 milyon lira para hareketliliği olduğu belirlendi.

ABONE OL
Mehmet YİRUN- Abdullah YALÇIN/TEKİRDAĞ, (DHA)

Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesinde yaşayan S.D., İlçe Jandarma Komutanlığı’na başvurarak, sosyal medya hesabının çalındığını ve herkese ‘Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek her haneye 5 bin TL yardım yapacak’ paylaşımında bulunulduğunu belirterek, şikayette bulundu. D.D. de paylaşılan bilgileri gerçek zannederek iletişime geçtiği şüphelilere 5 bin TL göndererek dolandırıldığı suçlamasıyla jandarmaya başvurdu.

İl Jandarma Komutanlığı ekipleri şikayetler üzerine kapsamlı çalışma yaparak, şüphelilere ait 19 ayrı bankadaki 551 hesap üzerindeki incelemesinde 87 milyon TL tutarında para hareketliliği olduğunu belirledi. Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde İl Jandarma Komutanlığı Çerkezköy İlçe Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve JASAT ekipleri şüphelilerin yakalanmasını yönelik Kocaeli, Sakarya ve Sivas’ta belirlenen 7 ayrı adrese operasyon düzenledi. Operasyonda 7 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

Adreslerde yapılan aramalarda 13 cep telefonu, 13 sim kart, 1 dizüstü bilgisayar, 1 DVD ve 1 veri depolama aygıtı ele geçirildi.

Gözaltına alınan şüphelilerle ilgili soruşturma devam ediyor.

Diğer Haberler

  1. Silivri'de ambulansa yol vermeyen sürücü kamerada
  2. Soluk borusuna mama kaçan 2,5 yaşındaki bebek, hastanede öldü
  3. Gurbetçi cinayeti davasında sanığın kızı bıçak çizimini reddetti
  4. Muğla’da iki kamyonet çarpıştı: 1 ölü, 3 yaralı
  5. İzmir’de 20 metre derinliğindeki kuyuya düştü, yaralı kurtarıldı
  6. Yol kenarında tabancayla vurulmuş halde bulundu
  7. 1 kişinin öldüğü kazada belediye otobüsüyle çarpışan hafif ticari araç sürücüsü tutuklandı
  8. Yasa dışı bahis operasyonunda adliyeye sevk edilen 11 şüpheli serbest bırakıldı
  9. Trafik tartışmasında darbedilen kişi hastanede öldü; 2 gözaltı
  10. NATO üyesi 32 ülkenin lideri Ankara’da buluşacak

© Copyright 2026

DHA