Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

İnşaat ustasının organları, 4 kişiye umut oldu

Burdur'da beyin ölümü gerçekleşen inşaat ustası H.T.'nin (34) kalbi, karaciğeri ve böbrekleri Ankara ve Antalya'daki 4 hastaya nakledilmek üzere alındı.

ABONE OL
Mesut MADAN/BURDUR, (DHA)

Burdur'un Gölhisar ilçesi Yusufça beldesinde yaşayan inşaat ustası H.T., 3 gün önce beyin kanaması geçirdi. Gölhisar Devlet Hastanesi'ne götürülen H.T., daha sonra Burdur Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Tedavisi burada devam eden H.T.'nin dün saat 22.00 sıralarında beyin ölümü gerçekleşti. Burdur Devlet Hastanesi Organ Nakli Koordinatörlüğü ekiplerinin görüştüğü ailesi, H.T.'nin organlarını bağışlama kararı aldı. Ailenin kararının ardından Türk Hava Kuvvetleri'ne ait uçakla Ankara'dan bir ekibin yanı sıra Antalya Akdeniz Üniversitesi Hastanesi ile Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden ekipler, Burdur'a geldi.

2 KENTTEN EKİP GELDİ

H.T.nin kalbi, Ankara'dan gelen ekip tarafından Türk Hava Kuvvetleri'ne ait uçakla Hacettepe Üniversitesi Hastanesi'ne, böbreklerinden biri ve karaciğeri Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne, diğer böbreği ise Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde organ nakli bekleyen hastalara nakledilmek üzere yola çıkarıldı. Burdur Devlet Hastanesi Başhekimi Murat Yüksel, "3 gündür hastanemizde tedavi gören hastamızın dün saat 22.00'de beyin ölümü gerçekleşti. Organ nakli koordinatörlerimiz vasıtasıyla organ bağışı için aile ile irtibata geçildi. Ailesinin onayıyla Ankara ve Antalya'dan gelen ekip ile kalp, karaciğer ve böbrekleri 4 kişiye hayat olacak. Aileye teşekkür eder, şükranlarımızı sunarız" dedi.

Diğer Haberler

  1. Yüreğir Belediye Başkanı Demirçalı'ya 5 yıl hapis cezası
  2. Gürcistan-Azerbaycan sınırında düşen uçakta patlayıcı izine rastlanmadı
  3. Adli emanetten silah çaldığı öne sürülen katibe 21 yıla kadar hapis talebi
  4. Tüfeğini temizlerken kendini vuran Muhammet hayatını kaybetti
  5. Maltepe'de yaya geçidinde kadına çarparak ölümüne neden olan minibüs şoförüne 6 yıla kadar hapis talebi
  6. 35 yıl sonra üniversite hayalini gerçekleştirdi
  7. Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın: Memur ve emekli seyyanen zam bekliyor
  8. Avcılar'da denetim: Far yerine 'V for Vendetta' maskeli motosiklete ceza yağdı
  9. Bıçaklı kavgada yaralandı, kaldırıldığı hastanede tabancayla vuruldu
  10. Kızı 'Melek'i yangında kaybedip evsiz kalan anne, hayata tutunmaya çalışıyor

© Copyright 2026

DHA