Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

İnternetten yasa dışı 'Gila monster' satışı

Dünyanın en zehirli kertenkele türleri arasında gösterilen ‘Gila monster'in (canavar), Türkiye'de internet ortamında 11 bin 500 liraya kadar fiyatla satışa çıkarıldığı belirlendi. Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü yetkilileri, satışın tespiti halinde, hayvan başına 26 bin 390 lira ceza uyguladıklarını belirtti.

ABONE OL
Cavit AKGÜN/ MUĞLA, (DHA)-

ABD'nin güneybatısında ve Meksika'nın kuzeybatısındaki Sonora eyaletinde yaşayan, zehirli kertenkele türü olan ve Türkiye'ye yasa dışı yollarla getirilen ‘Gila monster’, yasak olmasına rağmen internet sitelerinde satışa çıkarılıyor. Doğası gereği halsiz olan, nadiren de olsa insanlar için tehdit oluşturan, ABD'ye özgü zehirli kertenkele türü 'Gila monster', 11 bin 500 liraya kadar Türkiye'de internet ortamında satılıyor. Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü yetkilileri, sürüngenin satışının tespiti halinde, hayvan başına 26 bin 390 lira ceza uyguladıklarını bildirdi.

‘Gila monster’i satışa çıkaran kişinin, ilanın açıklama kısmına "Gila monsterlarımı satıyorum. Sadece İstanbul içi elden teslim. En az 10 yıllık sürüngen beslemiş olmalı. Sadece ciddi alıcılar yazsın" yazdığı görüldü.

Diğer Haberler

  1. Niğde'de havai fişek fabrikasında patlama; yaralılar var
  2. DMM: Sokağa çıkma yasağı iddiaları doğru değildir
  3. Böcek ailesinin ölümüne ilişkin görülen duruşmanın ardından anne Aysu Çelik açıklamalarda bulundu
  4. Mansur Yavaş, Mamak Metrosu'nda incelemelerde bulundu
  5. Van’da kuduz vakası sonrası mahalle karantinaya alındı
  6. Çanakkale'de tarım arazisinde yangın
  7. UMKE ekibi, Venezuela'ya gönderildi
  8. Böcek ailesinin ölümüne ilişkin davada ilaçlama firması sahibi ve oğluna 18 yıl hapis cezası
  9. Yıkımı yapılan 9 katlı binada çökme meydana geldi
  10. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Altay, Dünya Belediyeler Birliği Başkanlığı'na seçildi

© Copyright 2026

DHA