Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

ION rotası, Türkiye’nin 7 kültürel rotasından biri seçildi

İzmir'de hayata geçirilen ION Rotası Projesi kapsamında yer alan rota, Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) tarafından yürütülen 'Go Türkiye' platformunda Türkiye'nin 7 kültürel rotasından biri olarak seçildi.

ABONE OL
Hüseyin Emre GÖNÜLLÜ/SEFERİHİSAR (İzmir), (DHA)

Seferihisar Belediyesi’nin öncülüğünde hayata geçirilen ION Rotası Projesi, kapsamında belirlenen rota Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı TGA tarafından yürütülen 'Go Türkiye' platformunda Türkiye’nin 7 kültürel rotasından biri olarak seçildi.

Ege’nin antik hikayelerini ziyaretçilerle buluşturmayı hedefleyen proje kapsamında rotada, Teos (Seferihisar), Lebedos (Seferihisar), Ephesos (Efes), Kolophon (Menderes), Klazomenai (Urla), Phokaia (Foça), Eritrea (Çeşme), Priene, Myus (Söke), Miletos (Didim), Chios (Sakız Adası), Samos ve Paninion (Kuşadası) gibi antik yerleşim yerleri bulunuyor.

Proje, ziyaretçilere bu şehirlerin tarihini ve kültürel mirasını keşfetme imkanı sunarken, bölgenin turizm potansiyelini artırmayı ve yerel kalkınmayı desteklemeyi amaçlıyor.

Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, projeyle ilgili yaptığı açıklamada ise “ION Rotası’nın Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yürütülen Go Türkiye platformunda yer alması, Seferihisar’ın kültürel ve tarihi zenginliğinin bir kez daha tescillenmesidir. Bu başarı, Seferihisar’ın sürdürülebilir turizm ve kültür projelerine verdiği önemin bir göstergesidir. Ayrıca, bu gelişme Seferihisar ve çevresinin uluslararası platformlarda tanıtılacağı anlamına geliyor" dedi.

Diğer Haberler

  1. 'Uyuşturucu' soruşturmasında 6 şüpheli tutuklandı
  2. Niğde'de TIR ile otomobil çarpıştı; 2'si çocuk 4 yaralı
  3. Bebek'teki spor salonunun işletmecisi tutuklandı
  4. Mardin’de soluk borusuna yabancı cisim kaçan çocuk, öldü
  5. Özdemir Bayraktar Belgeseli, D-Smart GO'da
  6. Osmaniye’de 6 Şubat depremlerinin ardından 10 sağlık tesisinin açılışı gerçekleştirildi
  7. Kartal'da ambulans ile cip kafa kafaya çarpıştı: 2'si sağlık personeli 3 yaralı
  8. Alacak-verecek tartışmasında kardeşini öldürdü
  9. İzmir'deki cinayetin şüphelileri, Aydın'da yakalandı
  10. Hatay'da motosikletiyle 324 kilometre hız yapan sürücüye işlem yapıldı

© Copyright 2026

DHA