Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

İspanya’dan 'Yaren Leylek' fotoğrafına birincilik ödülü

İspanya'da bu yıl 34'üncüsü düzenlenen 'Uluslararası Leylek Konulu Fotoğraf Yarışması'nda, doğa gözlemcisi Alper Tüydeş, çektiği 'Yaren Leylek' adlı fotoğrafıyla birincilik ödülüne layık görüldü. Tüydeş, "Bir Bursalı olarak hem ülkemi hem de yaşadığım şehri böyle güzel bir hikayeyle temsil etmek bana büyük gurur veriyor" dedi.

ABONE OL
Memet Can YEŞİLBAŞ/BURSA, (DHA)

İspanya'nın Malpartida kasabasında her yıl düzenlenen yarışmaya bu yıl 5'inci kez katılan Alper Tüydeş, Adem Yılmaz ve Yaren Leylek'in kayık üzerindeki anını yansıtan fotoğrafıyla jüri karşısına çıktı. 152 eserin katıldığı yarışmada, Tüydeş’in fotoğrafı finale kaldı ve tüm jüri üyelerinden en yüksek puanı alıp birinci seçildi.

'ÜLKEMİ ANLAMLI BİR HİKAYEYLE TEMSİL ETMEK ÇOK DEĞERLİ'

Daha önce katıldığı yıllarda 3 kez sergilenmeye hak kazandığını, ancak bu yıl ilk kez birincilik ödülü aldığını belirten Tüydeş, "Yarışma, her yıl İspanya'nın Malpartida kasabasında düzenleniyor ve Avrupa'nın köklü, prestijli organizasyonlarından biri olarak kabul ediliyor. Fotoğrafımın birincilik ödülüne layık görülmesi büyük bir gurur. Organizasyon komitesi beni, 5 Nisan'da düzenlenecek ödül törenine davet etti. Eğer müsait olursam bizzat katılmayı düşünüyorum. Birincilik haberim, İspanyol basınında ve uluslararası medyada da yer aldı. Bir Bursalı olarak hem ülkemi hem de yaşadığım şehri böyle anlamlı bir hikayeyle temsil etmek benim için çok değerli. Bu yoğun gündemde insanlara bir nefes aldırmak ve doğanın güzelliklerine dikkat çekmek beni mutlu ediyor. Ülkem adına gurur duyuyorum" diye konuştu.

Diğer Haberler

  1. Çekmeköy'de bir binanın eğri durduğu iddiasına ilişkin konuşan Belediye Başkanı Çerkez: Herhangi bir olumsuzluk görülmüyor
  2. Mardin'de iki aile arasındaki husumet, barış töreniyle son buldu
  3. Şile'de bazı plajlarda denize girmek yasaklandı
  4. Balıkesir'de 4 büyüklüğünde deprem
  5. Annesiyle tartışıp kendisini kilitlediği odayı ateşe verdi, kapı kırılarak kurtarıldı
  6. DMM: 'Trafik radar sistemlerinin özelleştirileceği ve özel şirketlerin ceza keseceği' iddiası gerçek dışı
  7. Van Barosu, Rojin Kabaiş dosyasından çekildi
  8. Kadir İnanır için Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde tören düzenlendi
  9. Muhittin Böcek: Ekrem İmamoğlu benden 15 milyon avro destek istedi
  10. Bakırköy Çırpıcı Deresi’nde toplu balık ölümleri, kötü kokuya neden oldu

© Copyright 2026

DHA