Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

İstanbul Havalimanı'nda kaçakçıların etiket oyununu gümrük ekipleri bozdu

İstanbul Havalimanı'nda gümrük ekipleri tarafından yapılan operasyonda yurda kaçak yollarla sokulmaya çalışılan 15 bin 485 adet cep telefonu yakalandı. Şüphelilerin, cep telefonların bulunduğu kargoların etiketlerini başka eşyaların etiketleriyle değiştirdikleri ve 'customs control' ibaresini yapıştırarak muayenesinin yapıldığı izlenimi verdikleri tespit edildi. Olayla ilgili çok sayıda kişi gözaltına alındı.

ABONE OL
İbrahim YILDIZ/İSTANBUL, (DHA)-

Ticaret Bakanlığı'na bağlı İstanbul Havalimanı Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen risk analizi ve istihbarat çalışmaları neticesinde bir firmanın gümrük işlemleri takibe alındı. Ekiplerce takibe alınan firma gönderisinin görevli memurlarca fiziki kontrolünün tamamlandığı, ancak vergi ödenmediği için beyannamenin kapanış statüsüne geçemediği ve işlemlerin beklemeye alındığı tespit edildi. Şebeke üyelerinin gümrük muayene bölgesinde, işlemleri tamamlanan kargolara yapıştırılan ve kontrol edildiğini gösteren 'customs control' ibareli etiketleri çıkartarak, cep telefonlarının bulunduğu kargoların üzerine yapıştırdıkları böylece kargoların kontrol edildiği ve işlemlerin tamamlandığı izlenimi verildiği belirlendi.

PİYASA DEĞERİ 48 MİLYON TL

Gümrük muayene bölgesine getirilen kargolara yönelik yapılan aramada, 15 bin 485 adet kutusuz, kablosuz ve bataryasız cep telefonu, 15 rulo halinde 50,8 kilo etiket ve 600 gram telefon aksamı ve 1 palette yaklaşık 790 kilo USB kablosu ele geçirildi. Ürünlerin piyasa değerinin 48 milyon TL olduğu öğrenildi. Olayla ilgili aralarında yer hizmetleri görevlilerinin de bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı.


Diğer Haberler

  1. Evinde çıkan yangında ağır yaralandı
  2. Kardeşinin cenazesinde kalp krizi geçiren kadın, hayatını kaybetti
  3. Adana'da aç kalan kurdun, yerleşim yerinde yemek aradığı anlar kamerada
  4. DMM: Türkiye'nin İran'a gelişmiş uçaksavar ve İHA füzeleri tedarik ettiği iddiaları asılsızdır
  5. Galata Kulesi farkındalık için mor renge büründü
  6. Nevşehir’de TIR’la çarpışan otomobildeki çocuk öldü, anne ve baba yaralandı
  7. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Bozbey, görevden uzaklaştırıldı
  8. Samsun'da bıçaklı kavga: 1 ağır yaralı
  9. Mersin'de Berdan Çayı'na atlayan genç, suda kayboldu
  10. Babasından izinsiz aldığı otomobille polislere çarptı: 2 yaralı

© Copyright 2026

DHA