Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

İstanbul Havalimanı’nda ülkeden çıkışı yasak olan 309 Jako papağan ele geçirildi

İstanbul Havalimanı'nda Kongo'dan getirildiği belirlenen ve ülkeden çıkışı kısıtlanmış olan 309 adet Jako türü papağan ele geçirildi. İstanbul Havalimanı Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri tarafından Kargo bölümünde koliler arasında özel bölmelerde bulunan papağanların 5 tanesinin öldüğü belirlendi. Papağanların Irak ve Taylan'da gönderileceği belirlendi.

ABONE OL
Kübra SONKAYA - Ömer HASAR /İSTANBUL,(DHA)-

İstanbul Havalimanı kargo bölümünde, Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan operasyonda 309 papağan ele geçirildi. 4 Ağustos'ta Havalimanı'nın kargo bölümünde yapılan incelemelerde, kolilerin gizli bölmelerinde 5'i ölü 309 jako papağanı bulundu.

Kargoya ait evraklar incelendiğinde, uluslararası dolaşımı ve ticareti için zorunlu olan 'CITES' belgelerinin bulunmadığı anlaşılan papağanlara el konuldu. Kongo’dan transit olarak ülkemize gelen papağanların buradan Irak ve Tayland'a gönderileceği belirlendi. Nesli Tehlike Altında Olan Yabani Hayvan ve Bitki Türlerinin Uluslararası Ticaretine İlişkin Sözleşme'nin (CITES) Poicephalus gulielmi (Jardine) papağan türü için düzenlenmiş belgelerinin olduğu, ancak papağanların Kongo’dan çıkışı kısıtlanmış olan Jako türüne ait olduğu tespit edildi.

El konulan papağanlar, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'ne teslim edilerek Polonezköy’de özel bir hayvanat bahçesindeki yediemin alanında karantina altına alındı. Burada bakıcılar tarafından günlük beslenme programı hazırlanan papağanlar, çeşitli kuruyemiş, meyve ve özel yemlerle besleniyor. Papağanların karantina sonrasında kalıcı olarak belirlenecek yeni yaşam alanlarına gönderilmesi bekleniyor.

Diğer Haberler

  1. Ankara'da 'tefecilik', 'yağma' ve 'tehdit' suçlarına yönelik operasyonlarda 25 şüpheli yakalandı
  2. Ticaret Bakanlığı: Gümrükler Muhafaza Ekipleri, piyasa değeri 1 milyar 179 milyon TL olan, 394 kilo metamfetamin ele geçirdi
  3. Ticaret Bakanlığı: Yunanistan’daki eylem nedeniyle İpsala ve Kipi Gümrük Kapıları'nda TIR işlemleri yapılamamaktadır
  4. Ankara'da otomobil, TIR'a arkadan çarptı: 2 ölü, 1 yaralı
  5. Ankara’da eve çağırdıkları 1 kişiyi gasbeden sevgililer tutuklandı
  6. Karısını baltayla öldürüp, banyoya gömdü; kadının yakınlarının kayıp ihbarıyla cinayet ortaya çıktı
  7. Adıyaman'da silahlı kavga: 2’si ağır 5 yaralı
  8. Edirne merkezli 5 ilde gerçekleşen FETÖ operasyonunda 6 tutuklama
  9. Kayseri’de ‘dur’ ihtarına uymayıp, polise çarpan otomobilin sürücüsü ve 3 arkadaşı yakalandı
  10. Lastiği patlayan itfaiye aracı, iki köprü arasına sıkıştı; 3 yaralı

© Copyright 2025

DHA