Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

İstanbul merkezli 12 ilde dolandırıcılara operasyon: 48 gözaltı

İstanbul merkezli 12 ilde internet sitelerini kopyalayarak dolandırıcılık yapan ve elde edilen geliri Kapalıçarşı'daki döviz bürolarında aklayan şüphelilere operasyon yapıldı. Operasyonda 48 şüpheli gözaltına alınırken, 11 kişi hakkında yakalama çalışması sürüyor. Soruşturmada şüphelilerin 313 milyon lirayı sisteme dahil ettikleri belirlendi.

ABONE OL
İSTANBUL, (DHA)-

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terörizmin Finansmanının Önlenmesi ve Aklama Suçu Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturma kapsamında; Forex yatırım dolandırıcılığı ile BİMCELL, PTTCELL, İZBAN ve benzeri firmaların internet sitelerinin birebir kopyalayarak dolandırıcılık yapan şüpheliler elde edilen geliri Kapalıçarşı'daki döviz bürolarına aktardığı tespit edildi. Mali Suçları Araştırma Kurulu tarafından yapılan analizlerde, bu gelirlerin altın alım-satımı yapılmış gibi gösterilerek muhasebeleştirildiği ve bu yöntemle yaklaşık 313 milyon TL tutarındaki suç gelirinin yasal finansal sisteme dahil edildiği belirlendi.

120 MİLYON TL MALVARLIĞINA EL KONULDU, 46 KİŞİ YAKALANDI

Yapılan çalışmalar sonucunda suça karışan 1 döviz bürosu ile birlikte, şüphelilere ait 9 mesken, 4 daire, 14 arsa, 2 depo, 11 otomobil ve 6 motosiklet olmak üzere yaklaşık 120 milyon lira değerindeki mal varlığına el konuldu. İstanbul merkezli olmak üzere Ankara, Antalya, Bolu, Bursa, İzmir, Kocaeli, Mersin, Osmaniye, Sakarya, Siirt ve Yalova illerinde toplam 59 şüpheliye yönelik gözaltı kararı verildi. 48 şüpheli gözaltına alındı. (DHA)

Diğer Haberler

  1. Annesini darbederken kendisine engel olmak isteyen eşini bıçaklayarak öldürdü
  2. İş insanı cinayetinde 2 sanığa verilen ceza istinafta hukuka uygun bulundu
  3. Annesini döverek öldüren avukata ağırlaştırılmış müebbet
  4. İBB’ye yönelik 'yolsuzluk' soruşturması: Antalya Büyükşehir Belediyesi personeli adliyeye sevk edildi
  5. 2025 yılında 634 deniz arama kurtarma operasyonu gerçekleştirildi
  6. Kağıthane’de yağış sonrası duvar park halindeki aracın üstüne yıkıldı
  7. Taciz iddiasıyla görevden uzaklaştırılan öğretim üyesi meslekten çıkarıldı
  8. Ankara'da kaza; 1 ölü, 5 yaralı
  9. Evinde silahla vurulmuş halde bulunan kadın tedaviye alındı
  10. Diyarbakır’da kafeye silahlı saldırı: 1 yaralı

© Copyright 2026

DHA