Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

İstanbul merkezli 22 ilde MLKP operasyonu: 77 şüpheli tutuklandı

İstanbul merkezli 22 ilde MLKP Silahlı Terör Örgütü'ne yönelik düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda, örgütün farklı yapılanmaları içinde faaliyet yürüttüğü belirlenen 77 şüpheli tutuklandı. Öte yandan 2 şüpheli hakkında ev hapsi uygulanırken, 23 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

ABONE OL
Ayşe GÜREL/İSTANBUL (DHA)-

İstanbul Emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nce, İstihbarat Şube Müdürlüğü koordinesinde MLKP silahlı terör örgütünün faaliyetlerinin deşifre edilerek engellenmesine yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında, örgütün sözde basın ve gençlik yapılanmaları başta olmak üzere farklı yapılanmalarına ilişkin 24 Şubat 2025 tarihinden itibaren teknik ve fiziki takip başlatıldı. Soruşturma kapsamında MASAK raporları, HTS kayıtları ve dijital materyallerin incelenmesi sonucu; örgütün gençlik, kadın, basın ve propaganda, kültür-sanat ile hukuk yapılanmaları içinde faaliyet yürütüldüğü, üst düzey yöneticilerin de katıldığı çevrim içi toplantılar aracılığıyla talimatlar verildiği belirlendi. Şüphelilerin, örgütün 30'uncu kuruluş yıl dönümü etkinlikleri ile talimatlar doğrultusunda gerçekleştirilen sözde anma faaliyetleri ve çeşitli organizasyonlara katıldıkları, ayrıca örgüt propagandası içeren paylaşımlar yaptıkları tespit edildi.

 

22 İLDE OPERASYON DÜZENLENDİ

İstanbul merkezli Antalya, Adıyaman, Şanlıurfa, Rize, Bursa, Van, Tekirdağ, Gaziantep, Samsun, Tunceli, Malatya, Diyarbakır, Kocaeli, Yalova, Balıkesir, Denizli, Ankara, İzmir, Sakarya, Adana ve Mersin'de eş zamanlı operasyon düzenlendi. 22 ilde eş zamanlı yapılan operasyonlarda MLKP bünyesinde faaliyet yürüttüğü belirlenen kişiler gözaltına alındı. Adreslerde yapılan aramalarda 2 kuru sıkı tabanca, 3 av tüfeği, bu tüfeklere ait 489 av fişeği kartuşu ile çok sayıda örgütsel doküman ve dijital materyal ele geçirildi.

 

77 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 77'si çıkarıldıkları Sulh Ceza Hakimliği'nce tutuklanarak cezaevine gönderildi. Öte yandan 2 şüpheli hakkında ev hapsi uygulanırken, 23 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Diğer Haberler

  1. İstanbul'da sis etkili oluyor
  2. Baldızını apartman koridorunda öldürüp, intihar etti
  3. Kırklareli'de evdeki yangında ölümün, cinayet olduğu ortaya çıktı
  4. Gebe köpek öldü, yavrulara anne kedi sahip çıktı
  5. Bakanlıktan 'Bayat ekmek 6 liradan satılıyor' iddiasına açıklama
  6. Fatih'te çöken binada hayatını kaybeden Semra Urunca son yolculuğuna uğurlandı
  7. Mardin’de yolcu midibüsü devrildi: 21 yaralı
  8. Bayram tatilinde yaşanan trafik kazalarında 31 kişi hayatını kaybetti
  9. Motosikletiyle istinat duvarına çarpan Batuhan öldü
  10. Kardeşlerin silahlı kavgası; 1 ölü

© Copyright 2026

DHA