Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

İstanbul merkezli 3 ilde 'change' araç operasyonu: 16 gözaltı

İstanbul merkezli 3 ilde düzenlenen operasyonlarda; trafik kazası, yangın, deprem ve doğal afetlerde ağır hasar gören araçların seri numaralarını hacizli ve yakalamalı araçlara uyarlayarak 'change' yaptıkları belirlenen 16 şüpheli gözaltına alındı. Operasyonlarda 17 araç ele geçirilirken, 4 şüphelinin başka suçlardan cezaevinde olduğu, 1 şüpheliyi yakalama çalışmalarının sürdüğü öğrenildi.

ABONE OL
Altan ÇİMEN / İSTANBUL, (DHA)

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu koordinesinde, İstanbul emniyeti Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlığı Büro Amirliği ekiplerince çalıntı-change araçların ele geçirilmesi ve şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışma yapıldı. Çalışmalarda, 21 şüphelinin trafik kazası, yangın, deprem ve benzeri nedenlerle ağır hasar alarak kullanılamaz hale gelen araçların fabrikasyon seri numaralarını yurt dışından temin ettikleri 15 araç ile piyasadan temin ettikleri hacizli-yakalamalı 2 aracın fabrikasyon seri numaraları üzerine uyarlayarak araçları 'change' yaptıkları belirlendi. Şüphelilerin bu araçları satarak alıcılara mağduriyet yaşattığı ve haksız kazanç elde ettikleri tespit edildi. İstanbul, Gaziantep ve Diyarbakır'da düzenlenen operasyonlarda 16 şüpheli gözaltına alınırken, 17 araca el konuldu.

ŞÜPHELİLER ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Operasyonlarda yakalanan 16 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından Anadolu Adliyesi'ne sevk edildi. Hakkında gözaltı kararı verilen 4 şüphelinin başka suçlardan cezaevinde olduğu, firari 1 şüpheliyi ise yakalama çalışmalarının sürdüğü öğrenildi.

Diğer Haberler

  1. Balıkesir'de orman yangını
  2. Sultangazi'de 8 gündür kayıp olan kişinin arama çalışmaları sürüyor
  3. Kazada ölen öğretmenin bebeği de 4 günlük yaşam savaşını kaybetti
  4. Adli Tıp Kurumu, 2025'te 1 milyona yakın dosyada bilirkişi hizmeti verdi
  5. Aile ve Gençlik Fonu ile eylülde 2 milyar 76 milyon lira ödeme yapıldı
  6. Adapazarı ile Serdivan 15,2 kilometrelik tramvay hattıyla bağlanacak
  7. Kafe tuvaletindeki avizeye telefon yerleştirip kayıt yapan garsona 1 yıl 8 ay hapis
  8. Kaşif Kozinoğlu’nun ölümüne ilişkin soruşturmada 3 şüpheli adliyeye sevk edildi
  9. Trafik kazası mağdurlarının kişisel verilerini kullanan 825 kişi hakkında soruşturma
  10. 10 yılda güneş ve rüzgardan 442,2 teravatsaat elektrik üretildi

© Copyright 2026

DHA