Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

İstanbul'a sağanak yağış ve kuvvetli rüzgar uyarısı

İstanbul'da gece saatlerinde şiddetini artıran rüzgar, yer yer etkisini sürdürüyor. İstanbul'da bugün hava sıcaklığının 9 derece olması, sağanak yağış ve kuvvetli rüzgarın etkili olması bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından İstanbul ve 8 il için sarı kodlu uyarı yapıldı.

ABONE OL
Soner HASIRCIOĞLU-Yasin KOÇTEPE- Hasan YILDIRIM /İSTANBUL,(DHA)-

İstanbul'da akşam saatlerinden itibaren etkili olan rüzgar ve yağış; sabah saatlerinde de etkisini sürdürüyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü haftanın son gününde aralarında İstanbul'un da olduğu toplam 9 il için sarı kodlu uyarı yaptı. Aralıklı sağanak yağış ve kuvvetli rüzgarın etkili olacağı uyarısı yapılan açıklamada, Kırklareli, Tekirdağ ve Edirne çevreleriyle Çanakkale'nin yüksek kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceğine değinildi. Yağışların, İstanbul, Kırklareli, Kocaeli, Sakarya, Yalova ve Bursa çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

 

'HAVA RÜZGARLI AMA GEZMEYE ENGEL DEĞİL'

İstanbul'da gece saatlerinde şiddetini artıran rüzgar, kentte yer yer etkisini sürdürüyor. Galata Köprüsünde gece saatlerinde kardeşiyle yürüyüş yapan Berkcan Yeryaran, "Hava biraz rüzgarlı ama biz Almanya'dan geldik hiç sorun değil. Ülkemiz çok güzel, hele ki şu manzara ile İstanbul çok güzel çok şükür. Gece yürüyüşü yapıyoruz, hava bizi engellemiyor" dedi.Sude Naz Yeryaran ise, "Ağabeyim herşeyi söyledi, diyecek birşey kalmadı. Hava biraz rüzgarlı ama gezmeye engel olmuyor" dedi.

 

BALIK TUTMAYA DEVAM ETTİLER

Galata Köprüsünde balık tutan bir olta balıkçısı, "Alan alıyor ama şimdi bizim kısmetimizde birşey yok. Saat 23.00 gibi geldik. Rüzgar da var, delilik bu başka birşey değil. Birader tuttu 2 tane balık benim kısmetime de daha çıkmadı Bağcılar'dan geldik" dedi. Olta balıkçıları şiddetli rüzgar nedeniyle zaman zaman zor anlar yaşadı.

 

KUVVETLİ RÜZGAR ETKİSİNİ SÜRDÜRÜYOR

Beşiktaş Ortaköy'de ise rüzgara aldırış etmeyen yerli ve yabancı turistler İstanbul Boğazı'nı fotoğrafladı.Kuvvetli rüzgarın etkisini devam ettirdiği İstanbul'da hissedilen sıcaklığın 5 dereceye kadar düşmesi bekleniyor. Kentte Cumartesi günü de yağmur ve rüzgarın etkili olacağı tahmin ediliyor.

Diğer Haberler

  1. 'Daltonlar suç örgütü' davasının duruşmasında jandarmaya saldırıya soruşturma
  2. Ela Rümeysa Cebeci’nin ek ifadesi ortaya çıktı
  3. Minibüsün çarpmasıyla ölen yayaya, kızı böbreğini vermiş
  4. AK Parti'li Güler: Depremde yıkılan binaların sorumlularıyla ilgili çalışıyoruz
  5. Dekoratif kemerin altında kalan çiftin ölümüne ilişkin davada bayılan sanık hastaneye kaldırıldı
  6. Savcı, eski eşini 55 bıçak darbesiyle öldüren sanık için ağırlaştırılmış müebbet istedi
  7. Doğum günü pastasından ölen Remziye’nin ailesi: Sorumlular cezalandırılsın
  8. Çanakkale'de 124 yıl sonra kabrine ulaşılan Necip Paşa anıldı
  9. ‘Amacım öldürmek olsa neden tek el ateş edeyim’ diyen cinayet sanığına müebbet hapis
  10. Ağabeyi ve kuzeninin öldüğü kazada yaralanan Hamit, yaşam savaşını yitirdi

© Copyright 2025

DHA