Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

İstanbul'da kar alarmı

İstanbul başta olmak üzere birçok kenti etkisi altına alan kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor. Tüm şehirlerde kötü hava koşulları nedeniyle peş peşe önlemler alınıyor. İstanbul'da da Vali Yerlikaya bugün saat 17.00'den itibaren, zorunlu olmadıkça trafiğe çıkılmaması konusunda uyarmış, kar yağışı ve fırtına nedeniyle saat 18.00'den motosiklet, elektrikli scooter ve motokuryelerin trafiğe çıkışlarına izin verilmeyeceğini açıklamıştı. Son olarak birçok ilde olduğu gibi İstanbul'da eğitime 1 gün ara verildi. Sabiha Gökçen Havalimanı’nda ise şiddetli rüzgar ve olumsuz hava koşulları nedeniyle tüm kalkış seferleri iptal edildi. Etkili olan şiddetli fırtına nedeniyle ise Galata Kulesi'nin terasında bulunan demir korkuluklar koptu. İtfaiye ekipleri tarafından halatlarla korkuluklar bağlanırken, Galata Kulesi'nin çevresinde önlem alındı.

ABONE OL
İSTANBUL- (DHA)

İstanbul'da beklenen kar yağışı akşam saatlerinde başladı. Kar yağışı ve fırtına 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde ve Zincirlikuyu'da ara ara etkisini gösterdi.



Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarısının ardından ardından İstanbul'da beklenen kar yağışı ve fırtına akşam saatlerinde başladı. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Zincirlikuyu'da da hafif kar yağışı ve fırtına etkisini gösterdi.

Belediye ekipleri de herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için tedbir aldı, kar küreme araçları da hazır bulundu. Özellikle yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışı arabaların üzerini kısa sürede beyaza bürüdü.

Emre AKAR - Emre Can URAN / İSTANBUL, (DHA)-

 İSTANBUL'DA OKULLAR YARIN TATİL

Akşam saatlerinde İstanbul'da etkili olan fırtına ve kar yağışı nedeniyle, yarın okullar tatil edildi. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, "İlimizde beklenen kötü hava koşulları nedeniyle temel eğitim ve ortaöğretim kurumlarımızdaki eğitime 6 Şubat Pazartesi günü bir gün süreyle ara verilmiştir" dedi.

Meteoroloji'nin uyarılarının ardından İstanbul Valisi Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı. Yerlikaya paylaşımında, "Kıymetli hemşerilerim, sevgili öğrenciler, 20.00'de Meteoroloji Bölge Müdürlüğümüzün paylaştığı verilere göre ilimizde beklenen kötü hava koşulları nedeniyle temel eğitim ve ortaöğretim kurumlarımızdaki eğitime 6 Şubat Pazartesi günü bir gün süreyle ara verilmiştir" ifadelerini kullandı. 

Valilik tarafından yapılan açıklama şöyle:

"Meteoroloji Bölge Müdürlüğümüzden saat 20.00'da alınan son meteorolojik verilere göre ilimizde; İstanbul'un kuzey kesimleriyle Avrupa Yakası'nda ve özellikle yakanın batı kesimlerinde daha fazla etkili olması beklenen kar yağışlarının Pazartesi öğleden sonraya kadar devam edeceği, şehrin diğer bölgelerindeki yağışların genellikle yağmur, karla karışık yağmur ve özellikle yüksek kesimlerde kar şeklinde olacağı, yüksek kesimler başta olmak üzere, yer yer kuvvetli buzlanma ve don hadiselerinin görülebileceği, rüzgârın kuvvetli fırtına ve yer yer tam fırtına şeklinde esmesi beklenmektedir. Alınan meteorolojik raporlar ve olumsuz hava koşulları nedeniyle 6 Şubat 2023 Pazartesi günü; Kamu kurum ve kuruluşlarında görevli engelli, malul ve hamile personelin; herhangi bir talebe ve ayrıca bir işleme gerek kalmaksızın idari izinli sayılması, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı ilimiz dâhilindeki bütün resmi ve özel temel eğitim ve ortaöğretim kurumları ile halk eğitim merkezleri, olgunlaşma enstitüleri, özel öğretim kursları, motorlu taşıt sürücü kursları, çeşitli kurslar, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri, resmî okullardaki destekleme ve yetiştirme kursları ile özel okullardaki takviye kurslarına, Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı Kur'an kursları ile 4-6 yaş arası ana sınıfları da dâhil olmak üzere bütün eğitim kurumlarımızdaki eğitim faaliyetlerine, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı özel kreş ve gündüz bakımevleri ile çocuk kulüplerinin faaliyetlerine bir gün süreyle ara verilmesi kararlaştırılmıştır"

VALİ YERLİKAYA'DAN, '17.00'DEN İTİBAREN TRAFİĞE ÇIKMAYIN' UYARISI

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda bugün saat 17.00'den itibaren, zorunlu olmadıkça trafiğe çıkılmaması konusunda uyardı. Yerlikaya mesajında, "14.15 itibarıyla, Meteoroloji Bölge Müdürlüğümüzden alınan bilgilere göre İstanbul'da; bu akşam karla karışık yağmur ve kar yağışı beklenmektedir. Gerekli tedbirlerimizi aldık. Lütfen; 17.00'den itibaren zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmayalım" dedi. Beklenen kar yağışı ve fırtına nedeniyle saat 18.00'den motosiklet, elektrikli scooter ve motokuryelerin trafiğe çıkışlarına da izin verilmeyeceğini açıkladı.

18.00'DEN İTİBAREN MOTOKURYELERİN TRAFİĞE ÇIKIŞLARINA İZİN VERİLMEYECEK

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, beklenen kar yağışı ve fırtına nedeniyle saat 18.00'den motosiklet, elektrikli scooter ve motokuryelerin trafiğe çıkışlarına izin verilmeyeceğini açıkladı.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'nın sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "18.00'den itibaren ilimizde etkisini artırması beklenen fırtına, karla karışık yağmur ve kar yağışı nedeniyle; motosiklet, elektrikli scooter ve motokuryelerin trafiğe çıkışlarına izin verilmeyecektir." ifadeleri yer aldı.

GALATA KULESİ'NİN KORKULUKLARI FIRTINADA HASAR GÖRDÜ 

İstanbul'da etkili olan şiddetli fırtına nedeniyle Galata Kulesi'nin terasında bulunan demir korkuluklar koptu. İtfaiye ekipleri tarafından halatlarla korkuluklar bağlanırken, Galata Kulesi'nin çevresinde önlem alındı.

Akşam saatlerinde etkisini artıran fırtına ve kar yağışı nedeniyle Galata Kulesi'nin 8. katında yer alan seyir terasında bulunan demir korkuluklar koptu. İhbar üzerine olay yerine giden itfaiye ekipleri çevrede güvenlik önlemi alırken, Galata Kulesi'nden sarkan demir parçaları halatlarla sabitlendi. Fırtına nedeniyle demirlere müdahale edilemezken, bağlanan demir parçalarının hava şartlarının elverişli olması durumunda alınacağı öğrenildi.



Ertan KILIÇ / İSTANBUL, (DHA)-

SABİHA GÖKÇEN HAVALİMANI'NDA TÜM KALKIŞ SEFERLERİ İPTAL EDİLDİ 

İbrahim YILDIZ / İSTANBUL, (DHA)- SABİHA Gökçen Havalimanı'nda şiddetli rüzgar ve olumsuz hava koşulları nedeniyle tüm kalkış seferleri iptal edildi.

Sabiha Gökçen Havalimanı Meydan İşletmesi Havaalanı İşletme ve Havacılık Endüstrileri A.Ş' den (HEAŞ) yapılan açıklamada "Yurt genelinde ve Sabiha Gökçen Havalimanı'nda beklenen olumsuz meteorolojik koşullar nedeniyle Sabiha Gökçen Havalimanı uçuşlarında; 05.02.2023 tarihi saat 20:30'dan itibaren Sabiha Gökçen Havalimanı çıkışlı olan uçuşlar iptal edilecek olup, 06.02.2023 tarihindeki uçuşlarda yüzde 50 oranında uçuş azaltması yapılacaktır. Tüm yolcuların uçuşları ile ilgili son durumu, ilgili havayolunun internet siteleri ve çağrı merkezlerinden takip etmesi tavsiye edilmektedir" denildi.

 

ÇAMLICA TEPESİ BEYAZA BÜRÜNDÜ

İstanbul'da akşam saatlerinde etkisini artıran kar yağışıyla Çamlıca Tepesi beyaza büründü. Kar yağışı sonrası Çamlıca Tepesi'nde kimi yürüyüş yaparken kimi kartopu oynadı.



İstanbul'da beklenen kar yağışı akşam saatlerinde etkisini arttırdı. Anadolu Yakası'nın yüksek kesimlerinde etkisini gösteren kar yağışı sonrası, yeşil alanlar ve evlerin çatıları karla kaplandı. Kar yağışı sonrası Çamlıca Tepesi'ne gelenler yürüyüş yaptı, hatıra fotoğrafı çektirdi ve kartopu oynayarak karın keyfini çıkardı.



 

 

 

 

Diğer Haberler

  1. Son kullanma tarihi geçmiş ve değiştirilmiş 1,5 ton ketçap ve mayonez ele geçirildi
  2. Beyoğlu’nda engelliler için temsili askerlik töreni yapıldı
  3. Kavgada keser darbesiyle başından yaralandı
  4. Ticaret Bakanı Ömer Bolat 2024 yılı ihracat verilerini açıkladı
  5. Evdeki yangında 7 yaşındaki Hazal öldü, hamile annesi ve 2 kardeşi dumandan etkilendi
  6. MSB: Yunanistan'a geçmeye çalışan 5'i FETÖ mensubu, 10 kişi yakalandı
  7. Türkiye'de nüfusun yüzde 15,1'ini gençler oluşturuyor
  8. Emekli Orgeneral Çetin Doğan, tahliye oldu
  9. Hatay’da uyuşturucu operasyonlarında 23 gözaltı
  10. Türkiye'de doğum yapan Suriyeli anne sayısı azaldı

© Copyright 2024

DHA