İstanbul'da lodos: Ölü ve yaralılar var
İstanbul'da etkili olan kuvvetli lodos birçok ilçede çatıları uçurdu, elektrik direklerini devirdi. Sokakta olan vatandaşlar zor anlar yaşarken hayat tamamen durma noktasına geldi. Lodosun yarattığı etkiyle meydana gelen olaylarda hayatını kaybedenler ve yaralananlar oldu.
Olay, saat 13.20 sıralarında Esenyurt Bağlarçeşme Mahallesinde yaşandı. Edinilen bilgiye göre, 8 katlı apartmanın çatısı şiddetli rüzgar nedeniyle uçtu. Çatı o sırada aşağıda çocuğuyla yürüyen Elif Şanver'in üzerine düştü. Çocuğunu kurtaran kadın, çatının altında kaldı. İhbar üzerine olay yerine polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, enkaz altında kalan kadını çıkarıp sağlık ekiplerine teslim etti. Yapılan ilk müdahalenin ardından Şanver, ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Anne Şanver kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.
"KANLAR İÇİNDE KALMIŞTI"
Yaşanan olayı anlatan Bağlarçeşme Mahallesi Muhtarı Ali Deli, "Terasın uçmasıyla bir kardeşimiz hayatını kaybetti. Çocuk vardı. Çocuk çok şükür kurtuldu. Çatının uçtuğunu görünce kendini üzerine attı. Altında kaldıkları tahtayı çıkarınca sağ salim çocuğu çıkardık. Kadın kafasını yere vurunca kanlar içinde kalmıştı. Çocuk kurtuldu" dedi.
BAĞCILAR'DA KAFE ÇATISI 6 ARACIN ÜZERİNE UÇTU; 2 KİŞİ YARALANDI
Bağcılar'da site içinde bulunan kafenin çatısı şiddetli lodos nedeniyle tamamen uçtu. Güvenlik kamerası tarafından kaydedilen olayda 2 kişi yaralandı, 6 araç hasar gördü.
Meteorolojinin uyarıları sonrası İstanbul'da sabah saatlerinden bu yana etkisini gösteren şiddetli lodos hayatı olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor. Bağcılar'da da birçok noktada ağaçlar araçların üzerine devrildi, çatılar uçtu. Bağcılar Göztepe Mahallesi'ndeki bir sitede bulunan kafenin çatısı şiddetli lodos nedeniyle tamamen sökülerek yan tarafında bulunan 6 aracın üzerine uçtu. Çatının uçtuğu bölgedeki 4 kişi kaçarak son anda kurtulurken 2 kişi uçan çatının altında kalarak yaralandı. 6 aracın da hasar gördüğü olay güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Hasar gören araçların ait olduğu oto galeri çalışanlarından Barış Eser, "Rüzgar uçurdu arabaların üzerine, arabaları mahvetti. Şu an 6 araba var altında. Bayağı bir şiddetliydi iki kişinin kafasından yaralandı" dedi.
Serdar ALTINTEPE / İSTANBUL,(DHA)
ESENYURT KIRAÇ'TA ÇATI UÇTU: 1'İ BEBEK 4 KİŞİ YARALANDI
Esenyurt'ta lodos nedeniyle uçan apartmanın çatısı biri bebek 4 kişinin üzerdine düştü
Olay Kıraç Mahallesi İstiklal Caddesi'nde yaşandı.Lodos nedeniyle bir binanın çatısı uçtu. Çatı parçaları yolda yürüyenlerin üzerine düştü. Olayda biri bebek 4 kişi yaralandı. Olay yerine çok sayıda sağlık ekibi ve polis sevk edildi. Yaralılar ambulansla hastaneye kaldırıldı.
Veysel TİMDU - İSTANBUL, (DHA) -
Silivri'de çatının uçma anı kamerada
SİLİVRİ'DE ÇATININ UÇMA ANI KAMERADA
Silivri'de de lodos etkili oluyor. Çok sayıda apartmanın kiremitleri yola düşerken, Piri Mehmet Paşa Mahallesi Markoçoğlu Çıkması Sokak'ta 4 katlı bir apartmanın çatısı da araçların üzerine düştü. O anlar cep teşlefonu kamerasına yansıdı.
Haber-Kamera: Uğur Samet AVCI / İSTANBUL, (DHA)-
Silivri'de çatının uçma anı kamerada
— Demirören Haber Ajansı (@dhainternet) November 29, 2021
ESENYURT'TA LODOSLA CADDE SAVAŞ ALANINA DÖNDÜ; ÇOK SAYIDA KİŞİ YERE DÜŞTÜ
Esenyurt'ta bir anda esen şiddetli lodos caddedeki onlarca kişiye zor anlar yaşattı. Çatı ve dükkan tabelaları caddeye savruldu. Kaçmaya çalışanlar rüzgarın da etkisiyle yere düştü. Bazı kişilerin hafif yaralandığı korku dolu anlar güvenlik kamerasına yansıdı.
Erol DEĞİRMENCİ - İSTANBUL, (DHA) -
SULTANGAZİ'DE ÇATI UÇTU: 2 KİŞİ YARALANDI
Sultangazi'de kuvvetli lodos nedeniyle bir binanın çatı uçtu. İki kişi yaralandı.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AKOM, İstanbul için kuvvetli lodos uyarısında bulunmuştu. Dün başlayan kuvvetli lodos, bugün etkisini sürdürdü. Sultangazi İsmetpaşa Mahallesi'nde kuvvetli rüzgardan dolayı bir binanın çatısı uçtu. Yola düşen parçalar, bu sırada yoldan geçen bir kadının üzerine düştü. Çatısı uçan ev sahibi evde mahsur kalarak, ağır şekilde yaralandı. Yaralarının yardımına çevredeki vatandaşlar koştu.
Haber verilmesi üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Çatı katında mahsur kalan kişi, itfaiye ve sağlık ekiplerinin müdahalesiyle kurtarıldı. İki yaralı ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. Yaralıların tedavilerinin devam ettiği öğrenildi.
"ABİM ÇOK KORKMUŞTU"
Yaşananları anlatan mahalle sakinlerinden Fırat Tokdaş, "Abim iş yerine geldi. Çok korkmuştu. Ne olduğunu sorduk. Durumu anlattık. Dışarı çıktığımızda çatıların uçtuğunu gördük. İki kişi yaralanmıştı. Durumları ağırdı" dedi.
Öte yandan, yaşananlar vatandaşlar tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntülerde, kuvvetli rüzgardan dolayı çatının uçtuğu ve vatandaşların yaşadığı panik görülüyor.
Emin YEŞİL-Esma MURAT- İbrahim MAŞE- Feridun AÇIKGÖZ / İSTANBUL, (DHA) -
KADIKÖY'DE LODOSUN ETKİSİYLE OTOMOBİLİN ÜSTÜNE AĞAÇ DEVRİLDİ
KADIKÖY'de etkili olan lodos nedeniyle devrilen ağaç, otomobilin üzerine düştü. İstanbul'da etkili olan lodos nedeniyle Kozyatağı Mahallesi'nde 10 katlı binanın otoparkında park halinde olan otomobilin üzerine ağaç devrildi. Büyük gürültüyle otomobilin üzerine devrilen ağaç, itfaiye ekipleri tarafından kaldırıldı. Otomobilin kapısında hasar oluştu. Otomobilin sahibi Ezgi Özkılıç "Ben görmedim. Devrilen ağacın çürük olduğunu söylediler. Aracım da hasar var sadece" dedi.
Ali Kerem BENGİ - İsa ALMAÇAYIR, / İSTANBUL (DHA) -