Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

İstanbul’da pırlanta kaçakçılarına operasyon: 250 milyon liralık değerli taş ele geçirildi

Yurt dışından Türkiye'ye yasa dışı yollarla yaklaşık 250 milyon lira değerinde zümrüt, pırlanta gibi değerli taşları getiren şüphelilere operasyon yapıldı. Operasyonda 2 şüpheli gözaltına alınırken, 151 kilo 361 gram pırlanta, zümrüt, yakut, kuvars, sedef, ametist gibi değerli taş, 940 adet değerli taşla işlenmiş kolye, yüzük ve küpe ele geçirildi.

ABONE OL
Derya EVREN KORKMAZ/İSTANBUL, (DHA)-

Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yurt dışından yasa dışı yollarla değerli taş kaçakçılığı yapan organizasyonlara yönelik yürüttüğü çalışmalar kapsamında 250 milyon TL değerinde kaçak taş ve takı ele geçirdi. Operasyonda 2 kişi gözaltına alındı.

Yapılan çalışmalarda, kaçakçılığın havayolu üzerinden gerçekleştirildiği tespit edildi. 12 Mayıs'ta İstanbul Havalimanı’ndan yurda giriş yapan bir yolcu, hareketlerinden şüphelenilerek durduruldu. Üst aramasında 58 gram pırlanta ve altın takı ele geçirildi. Soruşturmayı derinleştiren ekipler, ele geçirilen taşların yasa dışı yollarla Afrika ve Hindistan gibi ülkelerden Türkiye’ye sokularak merdiven altı yöntemlerle piyasaya sürülmek istendiğini ve bu yolla haksız kazanç sağlanacağını belirledi. Çalışmaların devamında Fatih ilçesindeki bir adrese düzenlenen operasyonda 1 kişi daha gözaltına alındı. Adreste yapılan aramalarda piyasa değeri yaklaşık 250 milyon lira olan; 151 kilo 361 gram pırlanta, zümrüt, yakut, kuvars, sedef, ametist gibi değerli taş, 940 adet değerli taşla işlenmiş kolye, yüzük ve küpe ele geçirildi. Gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürüyor.








Diğer Haberler

  1. Şanlıurfa merkezli dolandırıcılık soruşturmasında 31 tutuklama
  2. Depo işçisi, Emek ve Dayanışma Günü’nde iş kazasında öldü
  3. Bakanlıktan Hasbi Dede'ye verilen cezaya itiraz
  4. Memur-Sen'den 'Paylaşımda adalet, dünyada barış' mitingi
  5. Depremzede kadınlar, 1 Mayıs’ta da mesaiye devam etti
  6. Özgür Özel Kadıköy'de 1 Mayıs kutlamalarına katıldı
  7. Bakan Çiftçi, İstanbul Emniyet Müdürlüğünü ziyaret etti
  8. İsrail'in Sumud Filosu'na saldırısına Tokat'ta tepki
  9. Tekirdağ'da Sumud Filosu'na saldırıya tepki
  10. Eyüp’ün ölümüne ilişkin davanın sanığı, ‘Terbiyesizlik yaptın bedelini ödeyeceksin' demiş

© Copyright 2026

DHA