Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Yeldan'dan, öldürülen Mihriban'ın ailesine taziye ziyareti

İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, Bornova'da öldürülen Mihriban Yılmaz'ın (26) ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Yeldan, sürecin titizlikle yürütüldüğünü, adaletin eksiksiz tecelli etmesi için gerekli tüm adımların kararlılıkla atıldığını belirtti.

ABONE OL
Tolga TAHÇI/İZMİR, (DHA)-

Olay, 29 Aralık 2025'te Ümit Mahallesi'nde meydana geldi. Ailesiyle oturan Mihriban Yılmaz, akşam saatlerinde akrabalarının yanına gitti. Bir süre burada kalan Yılmaz, ‘Biriyle görüşeceğim’ diyerek ayrıldı. Kendisinden haber alamayan ailesi, kayıp başvurusunda bulundu. İstihbarat Şube Müdürlüğü desteğiyle Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Cinayet Büro Amirliği ve Bornova Emniyet Müdürlüğü ekipleri çalışma yaptı. Soruşturmada Yılmaz'ın öldürüldüğü belirlendi. Olaya ilişkin gözaltına alınan ve Yılmaz'ın akrabalarıyla aynı binada oturduğu da saptanan şüpheli Fatih İnan, Mihriban'ı öldürüp gömdüğünü itiraf etti. Daha sonra Mihriban'ın cansız bedenine ulaşıldı.

Tutuklanan Fatih İnan, 3 Ağustos 2023'te Manisa'da Naile Sarıgül'ün ölümüyle alakalı olarak 'Nitelikli cinsel saldırı' ve 'Tasarlayarak öldürme' suçlarından da tutuklandı. Soruşturmada İnan'ın kardeşi Ömer İnan da 16 Ocak'ta gözaltına alındı. Ömer İnan'ın, kardeşi Fatih İnan'ın kasten öldürme eylemine yardım eden sıfatıyla iştirak ettiği belirtildi. Ömer İnan, sevk edildiği mahkemede tutuklandı.

 

'ÇALIŞMALAR KARARLILIKLA SÜRÜYOR'

Olaya ilişkin başlatılan soruşturmanın sürdüğü belirtildi. İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, Mihriban Yılmaz'ın ailesine başsağlığı ziyaretinde bulundu. Ziyarete, Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Müdürlüğü'nden ve Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddet Suçları Soruşturma Bürosu’ndan sorumlu Başsavcı Vekili Çağlar Ertaş, müdürlük bünyesinde görev yapan psikolog ve pedagoglar da katıldı. Ziyarette İzmir Adliyesi mescidi imamı tarafından Kur'an-ı Kerim okundu ve dua edildi. Aileye başsağlığı dileklerini ileten Başsavcı Yeldan, devletin tüm imkanlarıyla ailenin yanında olduğunu, sürecin titizlikle yürütüldüğünü ve adaletin eksiksiz şekilde tecelli etmesi için gerekli tüm adımların atıldığını belirtti. Yeldan, sorumluların adalet önünde hesap vermesi adına çalışmaların kararlılıkla sürdürüldüğünü de ifade etti.

Diğer Haberler

  1. Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik operasyon; gözaltılar var
  2. Alkol kaçakçılığından elde ettikleri paraları aklayanlara operasyon: 11 gözaltı
  3. Ataşehir’de 8 katlı binanın en üst katında yangın; engelli köpek içerde mahsur kaldı
  4. Ankara'da 25 kilo skunk ele geçirildi; 2 gözaltı
  5. 1 Mayıs ve 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı'nda toplu taşıma ücretsiz olacak
  6. Bakırköy'de otomobil kafedeki müşterilerin arasına daldı; kaza kamerada: 6 yaralı
  7. Kadıköy'de restorana silahlı saldırı; kaçan şüpheli yakalandı
  8. Balıkesir'de zincirleme kaza: 4 yaralı
  9. Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Kadıoğlu, Mısır'dan gelen askeri heyeti kabul etti
  10. Yeniden yargılanan Hakkari Belediye Başkanı Akış’a tekrar 19 yıl 6 ay hapis cezası verildi

© Copyright 2026

DHA