Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

İzmir merkezli 5 ildeki dolandırıcılık operasyonuna 32 tutuklama

İzmir merkezli 5 ilde internetten verdikleri sahte kiralık ev ilanları ile kapora alıp ya da telefonda kendilerini avukat veya icra memuru olarak tanıtıp, 94 kişinin 10 milyon lirasını dolandırdıkları belirlenen 69 şüpheliden 32'si tutuklandı, 22'si adli kontrol şartıyla diğer şüpheliler ise serbest bırakıldı.

ABONE OL
Kadir ÖZEN/İZMİR, (DHA)-

 

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesindeki Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, 'Suç işlemek amacıyla örgüt kurma, yönetmek, üye olmak, nitelikli dolandırıcılık, pos tefeciliği ve suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama' suçlarına karışan kişilere yönelik çalışma yaptı.

Liderliğini Ö.A.'nın yaptığı, suç örgütü üyelerinin farklı adreslerde kurduğu çağrı merkezi ofislerinde Türkiye'nin birçok ilinde, ilk belirlemelere göre 94 kişiyi mağdur eden suç örgütünü çökertmek için harekete geçildi. Şebekenin, internet sitelerine verdikleri sahte kiralık ev ilanları ile 'kapora' ücreti adı altında para alarak ya da telefonda kendilerini avukat veya icra memuru olarak tanıtarak, "Adınıza açılan icra davaları var. Sizi uzlaştırma için avukata yönlendiriyorum" diyerek hayali mizansenlerle kandırıp, korkuttukları kişilerin toplam 10 milyon lirasını dolandırdıkları belirlendi.

Şüphelilere yönelik İzmir merkezli Bursa, Manisa, Çorum ve Diyarbakır'da belirlenen adreslere 2 Aralık'ta eş zamanlı operasyon düzenledi. Özel harekat polisi ve helikopter destekli baskınlarda toplam 69 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin evlerindeki aramalarda; 1'i kurusıkı 2 tabanca, 199 mermi, 21 fişek, 879 gram skunk, 9,5 gram bonzai, 896 sentetik hap, bir miktar metamfetamin, 5 uyuşturucu kullanma düzeneği, 1 hassas terazi, uyuşturucu satışından elde edildiği değerlendirilen 22 ayar 4 altın bilezik, 90 bin TL, 1 para sayma makinesi, 10 pos cihazı ve çok sayıda dijital ele geçirildi. Şüphelilerden 15' i polisteki işlemlerinin ardından salıverildi. Nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edilen diğer şüphelilerden 32'si tutuklanırken, 22'si adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.




 

 

Diğer Haberler

  1. Çorum'da hortum yıktı geçti; 2 yaralı
  2. Kazada hayatını kaybeden çift, hastaneden dönüyormuş
  3. Hakan Bahçetepe hakkında 24 yıla kadar hapis talebi
  4. Arsa satışı konusunda tartıştığı yeğenini 4 el ateş edip, öldürdü
  5. Efes- 2026'da 'sızma harekatı eğitimi'
  6. Fabrikadaki patlamada yaralanan işçi, 6 gün sonra hayatını kaybetti
  7. Deniz üstü rüzgar YEKA için 4 alan belirlendi
  8. Maltepe'de alacak cinayetinde bir şüpheliye 18 yıla kadar hapis diğerine müebbet talebi
  9. 'Kurbanlık alırken küpe ve sağlık raporu mutlaka kontrol edilmeli'
  10. Tartıştığı kuzeni tarafından bıçaklanarak öldürüldü

© Copyright 2026

DHA