Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

İzmir merkezli 9 ilde DHKP-C ve MLKP operasyonu: 32 gözaltı

İzmir merkezli 9 ilde, DHKP-C ve MLKP terör örgütlerine finansman sağladığı iddia edilen 40 şüpheliden 32'si jandarmanın operasyonu ile yakalandı.

ABONE OL
Halil İbrahim KARABIYIK/İZMİR, (DHA)-

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu tarafından, DHKP-C ve MLKP terör örgütlerine yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, örgüte finansman sağladığı iddia edilen 40 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. İzmir İl Jandarma Komutanlığı Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri MİT desteği ile önceden belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon gerçekleştirdi. 30 şüpheli yakalanırken, hakkında gözaltı kararı verilen 2 şüphelinin cezaevinde bulunduğu, 5'i yurt dışında olmak üzere 8 şüphelinin de firarda olduğu öğrenildi. Şüphelilerin yakalanması için çalışmaların sürdüğü bildirildi.

GÖZALTI SAYISI 32 OLDU

İzmir merkezli 9 ilde, DHKP-C ve MLKP terör örgütlerine finansman sağladığı iddia edilen şüphelilere yönelik operasyonda, 2 kişi daha yakalandı. Operasyon kapsamında gözaltına alınan şüpheli sayısının 32'ye yükseldiği bildirildi.

 

Diğer Haberler

  1. Karaya oturan balıkçı teknesinin kaptanı tahliye edildi
  2. Trafik denetiminde ehliyeti iptal edildi, 'Beni çekmeyin, avukatım' dedi
  3. Manisa’da sağanak; araçlar yolda mahsur kaldı
  4. Raf imalatı yapılan fabrikada yangın
  5. Hatay'da TIR'ın refüje çıktığı anlar kamerada
  6. Servis minibüsü ile otomobil çarpıştı: 7 yaralı
  7. Muğla’da otomobil sel sularına kapıldı: 1 ölü, 1 yaralı
  8. Batman’da otomobil yol kenarına yuvarlandı: 5 yaralı
  9. İletişim Başkanı Duran, STRATCOM Zirvesi’nin kapanış konuşmasını yaptı
  10. Antalya'da araç boyama atölyesindeki yangın, bitişikteki iş yerine sıçradı

© Copyright 2026

DHA