Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

İzmir'de sıcaklık rekoru kırıldı

İzmir'de ölçülen 43,5 dereceyle temmuz ayı sıcaklık rekoru kırıldı. Yüksek hava sıcaklığının 30 Temmuz'a kadar devam edeceği bildirildi.

ABONE OL
Tolga TAHÇI/İZMİR, (DHA)-

Meteoroloji 2'nci Bölge Müdürlüğü Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi tarafından yapılan açıklamada, mevsim normallerinin 6-8 derece üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının, çarşamba gününe kadar etkisini sürdürmesinin beklendiği bildirildi.

Bu kapsamda sıcak havanın etkili olduğu İzmir'de hava sıcaklığı zaman zaman 40 derecenin üzerine çıktı. Dün en yüksek sıcaklık 43,5 dereceyle Bornova'da ölçüldü. Sıcak hava nedeniyle hem İzmirlilerin hem de turistlerin en çok ziyaret ettiği noktalardan olan Konak ilçesindeki Gündoğdu Meydanı da boş kaldı. Meydana gelen az sayıda vatandaş, ağaç altlarına ve gölgeye sığındı. Öte yandan dün ölçülen 43,5 dereceyle İzmir'de temmuz ayı sıcaklık rekoru kırıldı.


Diğer Haberler

  1. Niğde’de trafikte çıkan silahlı kavgada 2 kişi öldü; şüpheli Aksaray'da yakalandı
  2. Bolu'da yağmur heyelana neden oldu, ilçe yolu ulaşıma kapandı
  3. Kayalıklara takılan Türk bayrağını tereddüt etmeden kurtardı
  4. Siirt'te hayvan otlatma kavgası: 15 yaralı
  5. Muğla’da geceyi kiraladıkları teknede geçiren Bahar, ölü bulundu
  6. Muğla’da sahilde erkek cesedi bulundu
  7. Muğla’da FETÖ’cü firari eski emniyet müdürü yakalandı
  8. Ordu’da 1500 rakımlı yaylada kar festivali
  9. Ordu’da iki otomobil çarpıştı: 2 yaralı
  10. Aydın'da, evli çift evlerinde ölü bulundu

© Copyright 2026

DHA