Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

İzmir'de 'tebligat' diye boş senet imzalatan şüpheliye gözaltı

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde kendisini PTT görevlisi olarak tanıtıp, kapı kapı dolaşarak kurduğu düzenek ile vatandaşlara tebligat diye boş senet imzalatan şüpheli, polis ekipleri tarafından yakalandı.

ABONE OL
Tekin GÜRBULAK/İZMİR, (DHA)-

İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bir kişinin kendisini PTT görevlisi veya kurye olarak tanıtıp, vatandaşlara tebliğlerinin olduğunu söyleyerek kurduğu düzenekle imza atılacak kısma boş senet yerleştirip, imzalattığı ihbarı yapıldı. İhbar üzerine harekete geçen polis, şüphelinin F.Y., olduğunu belirledi. Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde operasyon düzenleyen polis F.Y.'yi gözaltına aldı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından 'Resmi belgede sahtecilik' ve 'Nitelikli dolandırıcılık' suçlarından adliyeye sevk edilen F.Y., adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Polis ise vatandaşları benzer sahtecilik ve dolandırıcılık yöntemlerine karşı duyarlı olması ve şüphelenilen olaylarla ilgili 112 Acil Çağrı Merkezi'nin arayıp, durumun ihbar edilmesi yönünde uyardı.




Diğer Haberler

  1. Eyüpsultan’da binanın 3’üncü katından düşen kadın hayatını kaybetti
  2. Cinsel birliktelik ilanı ile yağma ve dolandırıcılığa 14 gözaltı
  3. Küçükçekmece'de iş makinesi yıkım sırasında yandaki apartmanın duvarını yıktı: Ev sallanıyor
  4. Babasını boğdu, cesediyle aynı evde kaldı
  5. Ağrı'da askeri araç kazası: 1 şehit
  6. Ege Denizi’nde 'fırtına' uyarısı
  7. Aleyna Kalaycıoğlu'nun ifadesi ortaya çıktı
  8. Atık yağlar yönetmeliğinde yeni düzenleme; marketlerde toplama noktaları kurulacak
  9. DMM: Gübre krizi iddiası dezenformasyon içermektedir
  10. Kamu Başdenetçisi Akarca: Her uyuşmazlık, mahkeme salonlarında çözülmez

© Copyright 2026

DHA