Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

'Jandarma komutanıyım' diyerek, para ve altınları aldı

Sivas'ta yaşayan Kadir Sarıkaya, (73), telefonda kendisini jandarma komutanı olarak tanıtan kişiye 13 bin lirasını ve 3 altın bileziği kaptırdı. Dolandırıcı kayıplara karışırken, yakalanması için polis tarafından çalışma başlatıldı.

ABONE OL
Hüsnü Ümit AVCI-Mert Taha VAROL/SİVAS (DHA)

Olay, saat 14.30 sıralarında Dört Eylül Mahallesi’nde yaşandı. Kadir Sarıkaya'yı telefonla arayan kimliği belirsiz kişi, kendisini jandarma komutanı olarak tanıtarak bir kadın cinayeti ile ilgili soruşturma yürüttüklerini anlatıp, "Hakkınızda işlem yapacağız, bu nedenle evinize geleceğiz" dedi. İddiaya göre kısa süre sonra da askeri üniforma ile adrese giden şüpheli, Sarıkaya'dan evde bulunan para ve ziynet eşyalarını getirmesini istedi. Şüpheli, Sarıkaya’nın getirdiği 13 bin lira ve 3 bileziği alarak evden uzaklaştı. Bir süre sonra dolandırıldığını anlayan Sarıkaya, polise haber verdi. Olay yerine gelen Sivas Emniyet Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ve Altıntabak Polis Merkez Amirliği ekipleri, Sarıkaya'nın ifadesine başvurdu. Sarıkaya daha sonra şikayetçi olmak üzere Altıntabak Polis Merkez Amirliği'ne gitti. Bu sırada yakınları, basın mensuplarını engellemeye çalıştı.

Polis, dolandırıcılık şüphelisini yakalamak için çalışma başlattı.

Diğer Haberler

  1. Bilal Erdoğan: Dünyanın sosyal bilimler mükemmeliyet merkezlerinden bir tanesi olmak istiyoruz
  2. Gülistan Doku soruşturmasının 4’üncü dalga operasyonunda 11 kişi tutuklandı
  3. DHA’ya, 2025'e Damgasını Vuran Haber Fotoğrafı ödülü
  4. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü 3 gece trafiğe kapatılacak
  5. Tarım işçilerini taşıyan minibüs devrildi: 2'si ağır 14 yaralı
  6. Kazada otomobil ile minibüs arasında sıkışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı
  7. Bursa'da 2 ayrı silahlı saldırının sorumlusu olduğu belirlenen suç örgütüne operasyonda 7 tutuklama
  8. Dolandırıcılar 4 milyon liralık altını, 'Günlük dolgun ücretli iş' ilanıyla buldukları kuryeye aldırmış
  9. Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar: Hayat imtihanındaki yerinizi ahlaki seçimleriniz belirleyecek
  10. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı: Niyazi Vural'ın bakım ve destek süreci Bakanlığımız tarafından titizlikle takip edilmekte

© Copyright 2026

DHA