Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Janıyev suç örgütü yöneticilerinden 'Gölge' lakaplI Chıkhladze İstanbul'da yakalandı

Interpol tarafından aranan Janıyev suç örgütünün önemli yöneticilerinden "Gölge" lakaplı Guram Chıkhladze, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü ekiplerince 14 Temmuz'da Küçükçekmece'de düzenlenen operasyonla yakalandı. Rusya’da işlediği suçlar sebebiyle arama kararı bulunan Chıkhladze tutuklandı. 

ABONE OL
Mikail BIYIKLI/ İSTANBUL,(DHA)

 

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin Küçükçekmece’de yaptığı operasyonda, Janıyev suç örgütünün önemli yöneticilerinden olan "Gölge" lakaplı Guram Chıkhladze yakalanarak gözaltına alındı. Chıkhladze’nin Türkiye'den, Rusya ve Azerbaycan’da bulunan örgüt üyelerini ve örgüt adına gerçekleştirilen eylemleri yönettiği, Türkiye'de zırhlı araçlar ve silahlı korumalar ile birlikte gezdiği ve suç örgütünün Türkiye sorumlusu olduğu tespit edildi.

ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

Guram Chıkladze'nin 2020 yılında "Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurmak" suçu ile ilgili gerçekleştirilen operasyon kapsamında yakalanarak tutuklanan ve Andrıı MALYI sahte ismi ile Türkiye'de ikamet eden 2016 yılında Beşiktaş ilçesinde uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürülen Rovshan JANIYEV’ in ağabeyi Namıq JANIYEVİN’ in liderliğini yaptığı Janıyev suç örgütünün önemli yöneticilerinden olduğu tespit edildi. Chıkladze hakkında Rusya’da gerçekleştirilen birçok öldürme suçunun faili olması sebebiyle Rus makamları tarafından İnterpol aracılığıyla yakalama emri çıkarıldığı öğrenildi. Guram Chıkhladze, emniyetteki işlemlerinin ardından 15 Temmuz'da sevk edildiği adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi. 



 

Diğer Haberler

  1. Manavgat’ta eski başkanın tutuklandığı soruşturmada paraların motosikletle taşındığı görüntüler ortaya çıktı
  2. Seyhan Baraj Gölünde kaybolan üniversiteli genç, baygın halde sudan çıkarıldı
  3. Bilal Erdoğan: Bugün gündemimiz çocuklar
  4. İBB'ye yönelik 'Yolsuzluk' davasında çekilen görüntü kayıtlarının paylaşılmasına ilişkin başsavcılıktan açıklama
  5. Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü altında 7 daire başkanlığı kuruldu
  6. Mattia Ahmet Minguzzi doğum gününde mezarı başında anıldı
  7. Ayrıldığı İlayda'yı 12 el ateş ederek öldürmüştü; ağırlaştırılmış müebbet hapsi istendi
  8. İstanbul İl Emniyet Müdürü Yıldız, 23 Nisan'da koltuğunu şehit çocuğuna devretti
  9. İstanbul Valiliği'nden 'hukuka aykırı muamele' iddialarına ilişkin açıklama
  10. 51 ülkeden 305 pilot 80'inci IFALPA Konferansı için İstanbul'da

© Copyright 2026

DHA