Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Janıyev suç örgütü yöneticilerinden 'Gölge' lakaplI Chıkhladze İstanbul'da yakalandı

Interpol tarafından aranan Janıyev suç örgütünün önemli yöneticilerinden "Gölge" lakaplı Guram Chıkhladze, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü ekiplerince 14 Temmuz'da Küçükçekmece'de düzenlenen operasyonla yakalandı. Rusya’da işlediği suçlar sebebiyle arama kararı bulunan Chıkhladze tutuklandı. 

ABONE OL
Mikail BIYIKLI/ İSTANBUL,(DHA)

 

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin Küçükçekmece’de yaptığı operasyonda, Janıyev suç örgütünün önemli yöneticilerinden olan "Gölge" lakaplı Guram Chıkhladze yakalanarak gözaltına alındı. Chıkhladze’nin Türkiye'den, Rusya ve Azerbaycan’da bulunan örgüt üyelerini ve örgüt adına gerçekleştirilen eylemleri yönettiği, Türkiye'de zırhlı araçlar ve silahlı korumalar ile birlikte gezdiği ve suç örgütünün Türkiye sorumlusu olduğu tespit edildi.

ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

Guram Chıkladze'nin 2020 yılında "Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurmak" suçu ile ilgili gerçekleştirilen operasyon kapsamında yakalanarak tutuklanan ve Andrıı MALYI sahte ismi ile Türkiye'de ikamet eden 2016 yılında Beşiktaş ilçesinde uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürülen Rovshan JANIYEV’ in ağabeyi Namıq JANIYEVİN’ in liderliğini yaptığı Janıyev suç örgütünün önemli yöneticilerinden olduğu tespit edildi. Chıkladze hakkında Rusya’da gerçekleştirilen birçok öldürme suçunun faili olması sebebiyle Rus makamları tarafından İnterpol aracılığıyla yakalama emri çıkarıldığı öğrenildi. Guram Chıkhladze, emniyetteki işlemlerinin ardından 15 Temmuz'da sevk edildiği adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi. 



 

Diğer Haberler

  1. DMM: 'Kuru fasulye krizi' iddiası dezenformasyondur
  2. Kamyonun altında kalan motosiklet sürücüsü ağır yaralandı
  3. Ela Rümeysa Cebeci ve Meltem Acet sağlık kontrolüne getirildi
  4. YSK: 5 beldede seçim yapılacak
  5. Bitlis’te Emniyet ve Jandarmaya 86 yeni araç teslim edildi
  6. Okulda kokudan etkilenen 17 öğrenci hastaneye kaldırıldı
  7. Telefon hattı ve banka hesabını erkek arkadaşı kullandı; hakkında dolandırıcılıktan dava açıldı
  8. Bursa'da kamyonette tapınak taşı ve aslan başı ele geçirildi
  9. Fergio House'un 'adliyede helikopter' paylaşımına soruşturma
  10. Malatya'da otomobiller çarpıştı: 3 yaralı

© Copyright 2025

DHA