Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Kaçış rampaları 174 kazayı önledi

Adana'da, Pozantı-Tarsus yolunda, 2012'de uygulamaya konulan 4 kaçış rampası, 174 ağır tonajlı TIR ve kamyonun kaza yapmasını engelledi.

ABONE OL
Çağlar ÖZTÜRK- Akif ÖZDEMİR/ADANA, (DHA)

Pozantı-Tarsus yolunda eğimli yolda fren arızası ve lastik patlaması sorunu yaşayan kamyon ve TIR şoförlerinin geçirebileceği kazaların önüne geçmek için Karayolları 5'inci Bölge Müdürlüğü'nce yapılan kaçış rampalarına 8 yılda, 174 aracın girdiği öğrenildi. Bakımları düzenli olarak yapılan, yaklaşık 200 metre uzunluğunda, 6 metre genişliğinde olan rampalarının zemininde, araçları yavaşlatmak için mıcırlar kullanılıyor.

Otoyol güzergahını sıklıkla kullanan kamyon ve TIR şoförleri Selami Gider (50) ile Mehmet Yelok (45), birçok kazaya şahit olduklarını, özellikle rampada balataları ısınıp frenleri boşalan araçların sürücülerinin kaçış rampalarına girerek olası kazaları önlediğini ifade etti.

Diğer Haberler

  1. Tartıştığı kişilere pompalı tüfekle ateş açtı; 1 ölü 1 yaralı
  2. Maltepe’de erkek kuaförüne silahlı saldırı: 2 yaralı
  3. Adana’da otomobil zeytin yüklü traktöre arkadan çarptı; 1'i ağır 4 yaralı
  4. Milli Anadolu Ankası-2026 Tatbikatı tamamlandı
  5. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Bayraktaroğlu askeri birliklerde incelemelerde bulundu
  6. 'Yüzde 100 pamuk' diye sattığı ürün polyester çıkan firmaya 1 milyon 83 bin 706 TL ceza
  7. Sermaye piyasası soruşturmasında 4 kişi gözaltına alındı
  8. Zonguldak Valiliği'nin 'X' hesabına 'siber müdahale'
  9. ‘Darande’ye Adanmış Bir Ömür’ kitabının tanıtımı yapıldı
  10. Afyonkarahisar'daki saldırıdan kurtulan öğretmen: 'Yapma' diye bağırdım

© Copyright 2026

DHA