Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Kadıköy'deki istek şarkı cinayeti: Şüpheli hakkında müebbet hapis talebi

Kadıköy'de istek şarkı tartışmasında 30 yaşındaki Cihan Aymaz'ı öldüren Mehmet Caymaz'ın 'kasten öldürme' suçundan müebbet hapis cezasıyla cezalandırılması istendi. İddianame şüphelinin savunmasına itibar edilmemesi ve haksız tahrik hükümlerinin uygulanmaması gerektiği değerlendirmesi yapıldı.

ABONE OL
Oğuzhan UYSAL/İSTANBUL, (DHA) -

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanana iddianamede Cihan Aymaz'n bir süredir Kadıköy iskelesinde kendisine ait hoparlör ve mikrofonla müzik yaptığı belirtildi. 2 Mayıs 2023 tarihinde Mehmet Caymaz'ın iskelenin oraya geldiği, elindeki içki şişesini bıraktıktan sonra Cihan Aymaz'a bağırarak istek şarkı istediği kaydedildi. Cihan Aymaz'ın Mehmet Caymaz'a sakin olmasını, istediği şarkıyı çalacağını söylediği kaydedildi. İddianamede olay anı ise şu şekilde anlatıldı; şarkı istedikten sonra şüphelinin yanında getirdiği bıçakla küfürlü tehditler savurarak Cihan Aymaz'ın önce boyun kısmından daha sonra ise göğüs bölgesinden yaraladığı, Aymaz'ın aldığı yaranın etkisiyle denize düştüğü anlatıldı. Cihan Aymaz'ın olay sonrasında hastaneye kaldırıldığı ancak yapılan bütün müdahalelere rağmen kurtarılamadığı iddianamede yer aldı.

ŞÜPHELİ SAVUNMASINA İTİBAR EDİLMEMELİ

Şüpheli Mehmet Caymaz'ın olay yerinde tehdit edilmesi sonrasında kendisini savunmak için bıçağı savurduğuna dair savunma yaptı. İddianame Mehmet Caymaz'ın savunmasına karşın tanık ifadeleri ve güvenlik kamerası görüntülerinde savunmayı destekler nitelikte bir tespit bulunamadığı, bu nedenden dolayı şüphelinin savunmasına itibar edilmediği ve haksız tahrik hükümlerinin uygulanmaması gerektiği değerlendirildi. İddianame şüpheli Mehmet Caymaz'ın 'kasten öldürme' suçundan müebbet hapis cezası ile cezalandırılması istendi. (DHA)

 

Diğer Haberler

  1. Beykoz’da toprak kayması sonucu tek katlı evde hasar oluştu
  2. Menderes taştı, yol ulaşıma kapandı
  3. Özkan Yalım'ın savcılık ifadesi ortaya çıktı
  4. Alkollü sürücü kurbanı Yaren için Bodrum'da adalet çağrısı
  5. Genelkurmay Başkanı Bayraktaroğlu, NATO Askeri Komite Başkanı Dragone ile görüştü
  6. Kazada ölen Muharrem görev yaptığı Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nden uğurlandı
  7. Şırnak’ta öğrenci servisi şarampole devrildi: 5 yaralı
  8. Küçükçekmece'de halı sahaya giderken çatışmada öldürülen Muhammet'in babası: Hepsi suçsuzmuş gibi ifadeler verdi
  9. İzmir'de 80 bin 685 sentetik hap ele geçirildi
  10. Alican Uludağ hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı; 19 yıl hapis talep edildi

© Copyright 2026

DHA