Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Kar yağmayınca pamuktan kardan adam yaptılar

Van'ın Erciş ilçesinde, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı'na (TEGV) giden bir grup öğrenci, bekledikleri kar yağmayınca bahçede pamuktan kardan adam ve binlerce kar topu yaptı.

ABONE OL
Barış KUL/ VAN, (DHA)-

Van ve çevresinde hava sıcaklığının mevsim normalleri üzerinde seyretmesiyle bu yıl beklenen kar henüz yağmadı. Geçen yıl aynı tarihlerde yaklaşık yarım metre karın düştüğü Erciş ilçesinde TEGV'e giden bir grup öğrenci, eğitim parkı bahçesinde etkinlik düzenledi.

TEGV'de gönüllü çalışan öğretmen Ayşe Polat'ın da desteğiyle kuraklığa dikkat çekmek için manifaturacılardan pamuklar alındı. Bu pamuklarla kardan adam ve 2 bine yakın kar topu yapıldı. Daha sonra bahçede toplanan öğrenciler, TEGV görevlileri ile kar topu oynayarak eğlendi.


TEGV Erciş birim yöneticisi Ayşenur Polat, bu yıl ilçeye beklenen kar henüz yağmadığı için böyle bir etkinlik yaptıklarını belirterek, "Manifaturacıdan aldığımız pamukları kardan adama dönüştürdük. Pamuktan kartoplarımız hazır olunca çocuklarımızla birlikte kardan adamın bulunduğu okul bahçesinde çocuklarla birlikte kar topu oynadık. Çocuklarımızın bu isteğini yerine getirdiğimiz için çok mutluyum" dedi.

Pamuktan yaptıkları kar topu ile oynayan öğrenciler, eğlenceli vakit geçirdi.

Diğer Haberler

  1. Hatay'da işçilerin kaldığı konteynerde yangın
  2. Mardin'de iki otomobil çarpıştı: 6 yaralı
  3. İzmir merkezli uyuşturucu operasyonunda 7 tutuklama
  4. Ordu’da eski kız arkadaşını bıçakla yaraladı
  5. Otomobil, yol yapımı için kazılan çukura düştü; 1 ölü, 5 yaralı
  6. Adıyaman'da iki hafif ticari araç çarpıştı; 8 yaralı
  7. İstanbul İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız: Şehir eşkıyalarına asla fırsat vermeyeceğiz
  8. İçişleri Bakanlığı'ndan 'sağanak' uyarısı
  9. Minibüsle motosikletin çarpıştığı kazada üniversiteli Yağnur hayatını kaybetti
  10. Bingöl'de otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı

© Copyright 2026

DHA