Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Kar yağmayınca pamuktan kardan adam yaptılar

Van'ın Erciş ilçesinde, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı'na (TEGV) giden bir grup öğrenci, bekledikleri kar yağmayınca bahçede pamuktan kardan adam ve binlerce kar topu yaptı.

ABONE OL
Barış KUL/ VAN, (DHA)-

Van ve çevresinde hava sıcaklığının mevsim normalleri üzerinde seyretmesiyle bu yıl beklenen kar henüz yağmadı. Geçen yıl aynı tarihlerde yaklaşık yarım metre karın düştüğü Erciş ilçesinde TEGV'e giden bir grup öğrenci, eğitim parkı bahçesinde etkinlik düzenledi.

TEGV'de gönüllü çalışan öğretmen Ayşe Polat'ın da desteğiyle kuraklığa dikkat çekmek için manifaturacılardan pamuklar alındı. Bu pamuklarla kardan adam ve 2 bine yakın kar topu yapıldı. Daha sonra bahçede toplanan öğrenciler, TEGV görevlileri ile kar topu oynayarak eğlendi.


TEGV Erciş birim yöneticisi Ayşenur Polat, bu yıl ilçeye beklenen kar henüz yağmadığı için böyle bir etkinlik yaptıklarını belirterek, "Manifaturacıdan aldığımız pamukları kardan adama dönüştürdük. Pamuktan kartoplarımız hazır olunca çocuklarımızla birlikte kardan adamın bulunduğu okul bahçesinde çocuklarla birlikte kar topu oynadık. Çocuklarımızın bu isteğini yerine getirdiğimiz için çok mutluyum" dedi.

Pamuktan yaptıkları kar topu ile oynayan öğrenciler, eğlenceli vakit geçirdi.

Diğer Haberler

  1. Ölümü ile ilgili 15 doktor hakkında soruşturma izni verilen Yüsra'nın annesi: Çok mutlu olduk
  2. Kocaeli merkezli 5 ilde 'yolsuzluk' ve 'rüşvet' operasyonu; 12 tutuklama
  3. Nesli tükenme tehlikesi altındaki çakal tarlada görüntülendi
  4. 24 ilde göçmen kaçakçılığı operasyonu: 89 tutuklama
  5. 26 yıldır kayıp olan Sinem'in babası: Bizim için yeni bir umut
  6. Türkiye ve Suriye'den ortak uyuşturucu operasyonu
  7. Kırşehir'de 'sakura' esintisi; festivale Japon büyükelçi de katıldı
  8. Lübnan’a gidecek yardım gemisi, Mersin'den yola çıktı
  9. Vincin dereye uçtuğu kazada ölen sürücü toprağa verildi; eşi 4'üncü çocuklarına hamileymiş
  10. Zonguldak’ta güneşli havanın keyfini sahilde çıkardılar

© Copyright 2026

DHA