Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Karaman'da, Obruk Peyniri Mağara Açılış Festivali

Karaman'ın Ayrancı ilçesine bağlı Divle köyünde bu yıl ilk kez Obruk Peyniri Mağara Açılış Festivali düzenlendi.

ABONE OL
Atilla ATMACA/AYRANCI, (Karaman), (DHA)

Doğal soğuk hava deposu görevi gören 36 metre derinlikte ve 250 metre uzunluğunda, halkın 'obruk' adını verdiği mağarada 5 ay boyunca bekletilen obruk peyniri, dünya markası olma yolunda ilerliyor. Koyun ve keçi sütünden yapılan peynirler, kuzu ve oğlak derilerine basıldıktan sonra mağaralara konuluyor. İçerdiği bakteri nedeniyle kırmızı renge bürünen obruk peynirinin, bu yıl 'Coğrafi İşaret Belgesi’ de alınarak kalitesi tescillendi.

İlk kez düzenlenen Obruk Peyniri Mağara Açılış Festivali, sabahın erken saatlerinde başladı. Festivale gelen misafirlere ilk önce yöresel kahvaltı ikramında bulunuldu. Geleneksel deve oyunu gösterisinin ardından Obruk Mağarası'ndaki açılış törenine geçildi. Mağaralardan çıkartılan peynirlerin tadımı yapıldı. Mağaralara her yıl yaklaşık olarak 35 ton peynir konulduğu öğrenilirken, peynirin kilosu 100 TL'den satışa sunuldu.

Diğer Haberler

  1. Bakan Tunç: Hakim ve Savcı Yardımcılığı Yönetmeliği, Resmi Gazete'de yayımlandı
  2. Filistin Dayanışma Platformu'ndan protesto
  3. Ankara’da otomobil park halindeki kamyona çarptı: 1 ölü
  4. Eşi ve oğlunu öldürüp intihar etti
  5. Haydarpaşa açıklarında yük gemisi karaya oturdu, boğaz trafiği askıya alındı
  6. Diyarbakır’da tekmeli, yumruklu, bıçaklı kavga kamerada
  7. Hatay’da hak sahipliği itirazları için 15 gün süre verildi
  8. ATV kazasıyla ilgili açıklama
  9. Öldürülüp kuyuya atılan Gina'nın davasında bir sanığa müebbet, bir sanığa da beraat kararı çıktı
  10. Deniz Gezmiş ve arkadaşları anıldı

© Copyright 2024

DHA