Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Karantinaya neden olan köpeğin testi negatif çıktı

Niğde Valiliği, Bor ilçesinde kuduz şüphesi nedeniyle Kemerhisar beldesi Cumhuriyet Mahallesi'nin karantina altına alınmasına neden olan köpeğe yapılan testin negatif çıktığını duyurdu.

ABONE OL
Adnan ÇELEBİ- Andaç ARSLANPAY/NİĞDE, (DHA)

Niğde Valiliği tarafından dün yapılan yazılı açıklamada, 18 Haziran'da H.Ş. adlı kişinin Kemerhisar beldesi Cumhuriyet Mahallesi'nde köpek ısırması sonucu hastaneye kaldırıldığı, köpeğin ise bir süre sonra öldüğü bildirildi.

Köpekten alınan örneğin kuduz yönünden incelenmek üzere Konya Veteriner Kontrol ve Orman Müdürlüğü'ne gönderildiğinin belirtildiği açıklamada, analiz süreci tamamlanana kadar mahallenin karantinaya alınmasına, sahipsiz ve başıboş hayvanların toplatılarak barınaklara yerleştirilmesine, bölgeye hayvan giriş-çıkışının yasaklandığı, belediye, muhtar ve hayvan sahiplerinin hastalık şüphesi bulunan hayvanları diğer hayvanlar ve insanlarla temas etmeyecek şekilde kapalı bir alanda kontrol altında tutmasına karar verildiği duyuruldu.

Valilikten, konuya ilişkin bugün yapılan açıklamada, köpeğin test sonucunun negatif çıktığı belirtilerek, "Kuduz riski görülmemektedir" denildi.


Diğer Haberler

  1. Savcı, diş hekimi eşini çocuklarının yanında öldürüp boşanma davası hakimini suçlayan sanık için ağırlaştırılmış müebbet istedi
  2. Dini nikahla birlikte yaşadığı kişinin vurduğu Nurcan öldü
  3. 2 bin 500'den fazla işletmeye helal belgesi
  4. 'Casperlar' suç örgütü soruşturması: 14 kişi tutuklandı
  5. Kardeşini pompalı tüfekle vurarak öldürdü
  6. Dini nikahlı eşini vurduktan sonra intihar etti: 1 ölü, 1 yaralı
  7. İstanbul Valiliği'nden 'Kuduz Vakalarında Patlama' iddiasına ilişkin açıklama
  8. Aydın’da uçurumda erkek cesedi bulundu
  9. Şanlıurfa’da aynı istikamette giden iki TIR çarpıştı: 1 ölü
  10. Ankara'da uyuşturucu operasyonu: 2 tutuklama

© Copyright 2026

DHA