Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Kartal'da denizaltı dip temizliği yapıldı

Kartal Dragos Sahilinde Dünya Çevre Günü kapsamında denizaltı dip temizliği yapıldı. Dalgıçlar, denizaltından insanların attığı birçok içecek şişesi ile yiyecek ambalajları çıkardı

ABONE OL
İSTANBUL, (DHA) -

Kartal Belediyesi, Dünya Çevre Günü kapsamında ‘Dünya Çevre Günü Etkinlikleri’ni düzenledi. 7 Haziran’da yürüyüş ve konserlerle başlayan etkinlik, 8 Haziran’da denizaltı dip temizliğiyle devam etti. Kartal’da okuyan öğrencilerin de toplandığı Dragos Sahilinde öncelikle çevredeki çöpler bir bir toplanarak sahil temizliği sağlandı. Dalgıçların denize dalmasıyla ise denizaltından insanların attığı yiyecek-içecek paketleri çıktı. Düzenlenen etkinliklerle ise hem vatandaşa hem de öğrencilere örnek olmak, farkındalık yaratmak amaçlandı.

“KENTLER VE FABRİKALAR ÇEVREYİ UNUTTURDU”

Marmara Denizi'ni temizlemek adına toplandıklarını belirten Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Cengiz Türkmen şunları söyledi:

“Bizler burada farkındalık yaratabilmek, insanların doğayı, çevreyi temiz tutabilmesi için hem öğrencilerimizle hem sivil toplum kuruluşlarımızla hem muhtarlarımızla bu etkinliği gerçekleştirdik. Hep beraber temizliğimizi yaptık. Kentlerin oluşması, fabrikaların yoğunlaşması, fabrikaların etrafında binaların yoğunlaşmasıyla insanlar çevreye olan duyarlılığı iyice azalttı. Azaltmasıyla da denizi ne yaptı, kirlendi. Denizin kirlenmesiyle de deniz obez oldu. Geçen yıl da bu yüzden müsilaj oldu. Biz buna engel olmak hem farkındalık yaratabilmek hem de insanlara temizliği, doğayı anlatabilmek, çevreyi anlatabilmek amacıyla da böyle bir etkinlik yaptık.”

Diğer Haberler

  1. Rize'de selin bilançosu; 1 milyar 42 milyon liralık zarar
  2. 7 ilde 'yasa dışı bahis' operasyonu; 24 şüpheliye işlem başlatıldı
  3. Kozinoğlu'nun ölümüne ilişkin soruşturma: Adli Tıp'tan hırsızlık yaptığı belirtilen şüpheli adliyeye getirildi
  4. Zeytinburnu’nda bir kişinin öldüğü park yeri kavgasında sanık baba ve oğlu ilk kez hakim karşısında
  5. Yüksekten düşerek ölen Eyüp Can için ‘itilmiş’ olabilir raporu
  6. Trafik kazası geçirenlerin kişisel verilerini ele geçiren 11 şüpheli adliyeye sevk edildi
  7. İletişim Başkanı Duran'dan, İsrail Savunma Bakanı Katz'a tepki
  8. Muhammed Yarız'ın 220 milyon lira değerindeki 5 aracının devrine ilişkin inceleme başlatıldı
  9. CHP’li Sarıbal: Ayçiçeğinde hasat başlamadan taban fiyat açıklanmalı
  10. Prof. Dr. Sözbilir: Şanlıurfa'daki sarsıntı sürpriz değil, 7 büyüklüğünde deprem potansiyeli var

© Copyright 2026

DHA