Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Kayıp Süryani çifti arama çalışmaları 9'uncu günde

İstanbul Keldani Kilisesi Papazı Remzi Diril'in Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde yaşayan ve 11 Ocak'tan bu yana haber alınamayan annesi Hürmüz Diril (65) ile babası Şimoni Diril'i (71), arama çalışmaları 9'uncu gününde zorlu hava şartlarına rağmen karadan ve havadan sürüyor.

ABONE OL
Sekvan KÜDEN/ BEYTÜŞŞEBAP(Şırnak),(DHA)

Beytüşşebap ilçesine bağlı Kovankaya köyünde yaşayan İstanbul Keldani Kilisesi Papazı Remzi Diril'in anne- babası Süryani Hürmüz- Şimoni Diril çiftinden, 11 Ocak Cumartesi gününden bu yana haber alınamıyor. Yakınlarının ihbarı üzerine çiftin bulunması için bölgeye sevk edilen Jandarma Özel Harekat (JAK) timleri, olay yeri inceleme ekipleri ve AFAD, iz takip köpekleriyle karadan seferber oldu. İnsansız Hava Araçları'yla (İHA) da havadan arama çalışmaları aralıksız sürdürüyor.

Jandarma ekipleri, 1,5 metre kar kalınlığının olduğu ve hava sıcaklığının eksi 10 dereceye kadar düştüğü bölgede Diril çiftini bulmak için çalışmalarını zorlu şartlarda yürütüyor.

Bölgede kar ve tipi etkisini artırmaya devam ediyor.

Diğer Haberler

  1. Eşini bıçakla yaralayan kadın, tutuklandı
  2. Telefonunun şarjı bitince dolandırılmaktan kurtuldu
  3. Aydın’da sit alanında kaçak kazı: 7 gözaltı
  4. Avcılar’da pazarcılar arasında bıçaklı yol verme kavgası: 2 yaralı
  5. Kapıkule Gümrük Kapısı'nda 1 ton 413 kilo esrar ele geçirildi
  6. Yalnız yaşadığı evinde çıkan yangında öldü
  7. Aracında başından tabancayla vurulmuş halde ölü bulundu
  8. Akaryakıt fiyatlarında geçici olarak eşel mobil sistemi Resmi Gazete’de yayımlandı
  9. İzmir'de kayıp kişinin yeri termal dron kamerası ile saptandı
  10. RTÜK Başkanı Daniş ve kurul üyeleri, medya temsilcileriyle iftarda bir araya geldi

© Copyright 2026

DHA