Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Kayseri pastırmasına AB'den coğrafi işaret tescili

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Kayseri pastırmasının Avrupa Birliği'nden (AB) coğrafi işaret tescili aldığını duyurdu.

ABONE OL
ANKARA, (DHA)-

Bakan Yumaklı, sanal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Kayseri'nin asırları aşan lezzeti, şimdi sınırları aşıyor. Kendine has aroması ve karakteristik tadıyla Kayseri pastırması, AB tescili alan 46'ncı coğrafi işaretli ürünümüz oldu. Eşsiz lezzetlerimizi küresel markalara dönüştürmeye, coğrafyamızın mirasına sahip çıkmaya devam ediyoruz. Kayseri’ye, emek veren tüm üreticilerimize ve ülkemize hayırlı olsun" dedi.



HİSARCIKLIOĞLU: UZMANLARIMIZ VE HUKUKÇULARIMIZ İLE ÇOK UĞRAŞTIK

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da konuyla ilgili sanal medya hesabından açıklama yaptı. Hisarcıklıoğlu, "Kayseri Pastırması, Avrupa Birliği'nden coğrafi işaret tescili alan 46'üncü ürünümüz oldu. Memleketim Kayseri’ye ve ülkemize hayırlı olsun. Tescil sürecinde itirazlar oldu. Uzmanlarımız ve hukukçularımız ile çok uğraştık. Sonunda Kayseri olarak hedefimize ulaştık. Yerel değerlerimize sahip çıkan Kayseri Ticaret Odası Başkanımız Ömer Gülsoy'u, Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulunu, Meclisini ve emeği geçen herkesi kutluyorum. Dünyada çok az coğrafyaya nasip olan bir ürün çeşitliliğine sahibiz. TOBB ve Oda-Borsa camiası olarak yerel ve coğrafi işaretli ürünler için yoğun çaba sarf ediyoruz. Avrupa Birliği süreci devam eden 46 coğrafi işaret ve 2 geleneksel ürün adı ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor" ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler

  1. SGK: Analık ödeneği süresini tekil gebeliklerde 24 haftaya, çoğul gebeliklerde ise 26 haftaya çıkarttık
  2. Halaçlı Mehmet Ağa Konağı, sanat merkezine dönüştürüldü
  3. Tuzla'da tersanede bakım yapılan gemide çıkan yangın söndürüldü
  4. Efes 2026 Tatbikatı'nda 'hava hücum harekatı eğitimi' icra edildi
  5. Tekirdağ'da gaziler, şehit aileleri ve yaşlılar için tekne turu
  6. Mantar yedikten sonra fenalaşan hamile kadın ile karnındaki bebek öldü
  7. Sarıyer’de eski kiracı 74 yaşındaki iş yeri sahibini dövdü: Yere yatırıp, odunu sırtımda kırdı
  8. Doktor çiften örnek davranış; davetliler adına LÖSEV’e bağış yaptılar
  9. Faruk Acar, Bağımlılıkla Mücadelede Medyanın Rolü' paneline katıldı
  10. Ankara'da '15 Temmuz Manşetleri Gazetecilik Atölyesi'

© Copyright 2026

DHA