Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Kayseri'de 'İmamoğlu' gerginliği; 4 gözaltı

Kayseri'de, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun gözaltına alınmasını protesto eden göstericiler ile polis arasında gerginlik yaşandı, 4 kişi gözaltına alındı.

ABONE OL
Samed Aydın SUN-Öykü GENÇ-Furkan KAVUKLU/ KAYSERİ, (DHA)

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun gözaltına alınması, Kayseri'de protesto edildi. Sivas Caddesi'nde bir araya gelen kalabalık grup, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Mimarsinan Parkı'na yürümeye çalıştı. Polisin ayrı gruplar halinde yürümesini istediği grup, hep birlikte yürümek isteyince gerginlik yaşandı. Olayda 4 kişi gözaltına alındı.

Yapılan görüşmelerin ardından yürüyüşüne izin verilen grup, Mimarsinan Parkı'na yürüdü. Burada açıklama yapan CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, "Hepimizin gururu, Türkiye'nin umudu, Cumhurbaşkanı adayımız Ekrem İmamoğlu, gözaltına alındığında şöyle bir cümle kurmuştu; 'Ben kendimi önce Allah'a sonra milletime emanet ediyorum'. Görüyorum ki millet emanetine sahip çıkıyor. Hepinize teşekkür ediyorum. Bugün burada bir araya gelmemizin tek sebebi var. Bu ülkenin kaderine, iradesine ve geleceğine hep birlikte sahip çıkmak. Çünkü görüyoruz ki Türkiye bir avuç iktidar sahibinin keyfi kararları ile yönetilmek isteniyor. Bu tabloyu bizler daha önce de gördük. İktidarın kaybetmeye başladığı her dönemde baskılar, hukuksuzluklar ve milletin iradesini gasbetme çabaları arttı. Ama ne oldu? Bu millet her seferinde dimdik durdu. Bu baskılara boyun eğmedi, iradesine sahip çıktı" diye konuştu.

Konuşmanın ardından grup alandan ayrıldı.

SOSYAL MEDYA PAYLAŞIMINA 10 GÖZALTI

Kayseri'de İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sosyal medya üzerinden 'Halkı kin ve düşmanlığa tahrik' ve 'Suç işlemeye tahrik' suçları kapsamında provokatif paylaşımlar yapan kişilerin yakalanmasına yönelik çalışma kapsamında, canlı yayına, 'Polis vuracağız, yarın silahlar hazır arkadaşlar' yorumunu yapan O.K. (43) ile birlikte çeşitli paylaşımlarda bulunan toplam 10 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan şüpheliler hakkında 'Halkı kin ve düşmanlığa tahrik' suçlarından işlem başlatıldı.

Diğer Haberler

  1. Antalya'da orman yangını
  2. Matematik yarışmasında dünya şampiyonu olan Ayşegül’e, Selçuk Bayraktar’dan tebrik
  3. Cinsel tacizle suçladıkları CHP'li vekili darbeden 3 şüpheli gözaltına alındı
  4. Kırmızı bültenle aranan şüpheli, Amasya'da yakalandı
  5. Samsun Çarşamba’da sağanak sırasında ev ve ahırları su bastı
  6. Eski başpehlivan Yılmaz, ikinci kez adli kontrolle serbest
  7. Edirne’de durdurulan araçta 12 kaçak göçmen yakalandı
  8. Aydın’daki cinayetin 3 şüphelisi polise teslim oldu
  9. Atık lastik işleme tesisleri, ömrünü tamamlamış lastikleri toplayıp işleyebilecek
  10. Ankara'da midibüs ile kamyon çarpıştı; 2 ölü, 25 yaralı

© Copyright 2026

DHA