Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Kayseri’de sağanak ve dolu ekili alanlara zarar verdi

Kayseri’nin Yeşilhisar ilçesinde etkili olan sağanak ve dolu yağışı, bazı mahallelerde ekili tarım alanlarında hasara yol açtı.

ABONE OL
Metin DEĞİRMENCİ/YEŞİLHİSAR (Kayseri), (DHA)-

Yeşilhisar ilçesinde etkili olan sağanak ve dolu yağışı, hayatı olumsuz etkiledi. Yağışlar nedeniyle kırsal Başköy ve Derbentbaşı mahallelerindeki ekili tarım arazilerinin bir bölümü zarar gördü.

Bir haftadır devam eden yağışların ardından sağanak ve dolunun etkisiyle büyük bir felaket yaşadıklarını belirten bölge çiftçilerinden Arif Önal, "Geçtiğimiz günlerde Kaymakamımız ve Belediye Başkanımız bölgeye gelerek yerinde incelemelerde bulundu. Benim tahminime göre önceki zararlarla birlikte yaklaşık 9-10 bin dönümlük arazimiz etkilendi. Fasulye, patates, buğday ve kabak ekili alanlarımız yağış nedeniyle zarar gördü” dedi. Öte yandan, şiddetli yağış nedeniyle su baskınlarının yaşandığı bazı yollarda sürücüler, araçlarında mahsur kaldı. Mahsur kalan sürücülerinin yardımına bölgede yaşayanlar koştu. Mahsur kalan bazı araçlar ise ihbar üzerine bölgeye gelen belediye ekipleri tarafından iş makineleriyle bulundukları yerden çıkarıldı.

Ekiplerin bölgedeki çalışması devam ediyor.

Diğer Haberler

  1. Batman merkezli 10 ilde yasadışı bahis operasyonu: 32 gözaltı
  2. Başsavcılık, Kozinoğlu'nun Adli Tıp Kurumu raporuna itiraz edecek
  3. 10 araca çarpan sürücü lastiklerine ateş edilerek yakalandı; olay anı kamerada
  4. Antalya'da yapı market yangında küle döndü
  5. Fonların tasfiye sürecinde toplam 446 bin 40 yatırımcıya ödeme yapıldı
  6. Mersin'de telefon dolandırıcılığı operasyonu: 13 gözaltı
  7. Tepebaşı Belediyesi'nde zimmet davası; 5 sanığa tahliye
  8. Kaşif Kozinoğlu'nun kalp hastalığı sonucu hayatını kaybettiği belirlendi
  9. Prof. Dr. Murat Şeker: 150 uçaklık siparişimizi kesinleştirdik
  10. Emir Sarıgül hakkında tahliye kararı

© Copyright 2026

DHA