Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Kedi maması içinde ilaç kaçakçılığına geçit yok

Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekiplerince Sabiha Gökçen Havalimanı'nda Almanya'dan gelen yolcunun valizinde kedi mamasının içine gizlenmiş kanser ve şeker hastalığı tedavisinde kullanılan 5 milyon lira değerinde 177 kutu ilaç ve 12 enjektör ele geçirildi. Kapıkule Gümrük Kapısı'nda ise TIR'ın gizli bölmesinde 16 milyon lira değerinde vücut geliştirme ilacı ve elekronik sigara ele geçirildi. 

ABONE OL
Şaduman TÜRKAY/ANKARA, (DHA)-

 

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre; Sabiha Gökçen Havalimanı’nda yürütülen operasyonda Almanya’dan gelen yolcu mercek altına alındı. Şüphelinin valizleri ekiplerce x-ray taramasından geçirildi. Tarama esnasında şüpheli yoğunluklar tespit edilmesi üzerine, valizler detaylı kontrol edilmek üzere açıldığında kedi mamaları içerisinde çeşitli tıbbi ilaç ve enjektör olduğu ortaya çıkarıldı. Operasyonda kanser ve şeker hastalığı tedavisinde kullanıldığı tespit edilen yaklaşık 5 milyon lira değerinde 177 kutu ilaç ve 12 enjektör ele geçirildi. Olayla ilgili İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatıldı.


KAPIKULE'DE VÜCUT GELİŞTİRME İLACI OPERASYONU

Türkiye’ye giriş yapmak üzere Kapıkule Gümrük Kapısı’na gelen TIR da riskli görülerek x-ray taramasına sevk edildi. Hangarda gerçekleştirilen aramada TIR'ın iç kısmında, dorsenin duvarı ile aynı görünüme sahip ve sonradan yapılmış olduğu belirlenen metal bir duvar oluşturulduğu tespit edildi. Söz konusu metal bölme içerisinde gizlenmiş halde sporcular tarafından vücut geliştirme amaçlı kullanıldığı belirlenen ilaçlar bulundu ve Türkiye’de ithalatı ve satışı yasak olan elektronik sigaralar tespit edildi. Operasyonda 32 bin 655 vücut geliştirmede kullanılan ilaç ve 25 bin 530 elektronik sigara ele geçirildi. El konulan ilaç ve elektronik sigaraların piyasa değerinin yaklaşık 16 milyon lira olduğu belirlendi. Olayla ilgili Edirne Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatıldı.

Ayrıca ekim ayı boyunca yasa dışı elektronik sigara ticaretine yönelik gümrük kapıları ile havalimanları ve deniz limanlarında gümrük muhafaza ekiplerince ardı ardına gerçekleştirilen operasyonlarda toplam 552 bin 956 elektronik sigara cihazı, elektronik sigara aksamı ve sarf malzemesi ele geçirildi. Yaklaşık 22 milyon lira değerinde elektronik sigara ile elektronik sigara aksam ve parçasına el konuldu. (DHA)

 

Diğer Haberler

  1. Bursa'da 'yüksek sesle müzik dinleme' kavgası; 1 ölü
  2. Yaya ölümlerine dikkat çekmek için halıdan 'yaya yolu' yaptı
  3. AK Parti İstanbul Milletvekilleri Anneler Günü için sahadaydı
  4. Manisa'da kaybolan Meryem'den 2 gündür haber alınamıyor
  5. Avcılar'da haber alınamayan 89 yaşındaki kadına kapı kırılarak ulaşıldı
  6. Konya Kapalı Havzası, yıllık yağış miktarını ilk 4 ayda yakaladı
  7. Sahte yatırım tuzağına kandı, 700 bin lira dolandırıldı
  8. Ankara’da usulsüz çalıştırıldığı belirlenen 47 yabancı uyruklu kadına sınır dışı; 29 gözaltı
  9. Ankara merkezli 6 ilde suç örgütü operasyonu: 6 tutuklama
  10. DAK/SAR'dan denizde arama kurtarma tatbikatı

© Copyright 2026

DHA