Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Kherson Limanı'nda Türk Gemileri hasar gördü

Rusya ile Ukrayna savaşında Kherson Limanı'nda bulunan Türk gemileri de isabet aldı. Ferahnaz adlı geminin yetkilisi Hüseyin Çebi , "Limana dün bir bomba atıldı. Diğer Türk sahipli gemi isabet aldı ve yanıyor. Bizim gemimize sıçrayan şarapnel parçaları hasarlara neden oldu. Çok sıkıntılı ve endişeliyiz. Bugün o gemiye gelen isabet yarın bizim gemiye de gelebilir korkusu içindeyiz" dedi.

ABONE OL
Cengiz ÇOBAN / İSTANBUL, (DHA)

Ukrayna'nın Kherson Limanı'nda bekleyen Türk gemileri atılan füzeler nedeniyle hasar gördü. Tuzla adlı geminin yanı sıra  Ferahnaz gemisinde de hasar oluştu. Ferahnaz gemisinin bağlı olduğu Çakıroğlu Denizcilik yetkilisi Hüseyin Çebi, "Ferahnaz yaklaşık bir senedir   maalesef limanda ve bu savaş nedeniyle mahsur kalmış durumda. Dün bir bomba atıldı limana. Bu limandaki diğer Türk gemisi Tuzla gemisi isabet aldı ve yanıyor. Şu ana kadar da bir müdahale yapılamamış. Ancak bu bombalamanın direkt olarak bizim gemimizle  alakası yok. Tabii oradan sıçrayan bazı şarapnel parçaları, gemide bazı hasarlara neden oldu. Ama bu bizim geminin  hareketiyle alakalı bir sakınca teşkil etmiyor. Maalesef diğer gemideki bu sıkıntısından dolayı elbette biz de çok üzüntülü ve endişeliyiz. Çünkü bugün o gemiye gelen isabet yarın bizim gemiye de gelebilir korkusu içindeyiz" dedi.

Herhangi bir can kaybı ya da yaralanma  bilgisinin gelmediğini belirten Çebi, "Aynı limanda gemiler yan yana. Bir kısmı yanaşık bir kısmı da demir bölgesinde . Tuzla gemisi de yanaşmış bir durumdaydı ve isabet aldı. Herhangi bir yaralı veya  can kaybı bilgisi bize de gelmedi. Biz bilgileri bizim gemimizin tek personeli var şu anda kaptanımız ondan alıyoruz. Şu anda kendisi de  güvenli bir bölgede olayları takip etmekte. Size aktardığım bilgiler zaten onun ağzında alınmış bilgiler "diye konuştu.

Diğer Haberler

  1. Lösemili çocukları taşıyan ‘Umut Treni’ Kayseri'ye geldi
  2. Kütahya'da 54 hastane personeli gıda zehirlenmesi şüphesiyle acil servise başvurdu
  3. Zonguldak’ta otomobil şarampole devrildi: 1 ölü, 2 yaralı
  4. SGK 100 sosyal güvenlik denetmen yardımcısı alacak
  5. Golden Global Yatırım Bankası’nın faaliyet izni kaldırıldı
  6. Fatma Betül Sayan Kaya hakkında hazırlanan tutuklamaya sevk yazısı ortaya çıktı
  7. Sakarya’da heyelan nedeniyle mahalle yolu ulaşıma kapatıldı
  8. Sağlık Bakanı Memişoğlu Denizli’de hastane açılışına katılacak
  9. Edirne’de kuvvetli yağış nedeniyle bir evin çatısı çöktü
  10. Interpol tarafından aranan hükümlü havalimanında yakalandı

© Copyright 2026

DHA