Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Kiğı’da taşımalı eğitime kar engeli

Bingöl’ün Kiğı ilçesinde yoğun kar yağışı ve buzlanma riski nedeniyle taşımalı eğitim kapsamındaki öğrenciler için eğitime 1 gün ara verildi.

ABONE OL
Aziz ÖNAL/BİNGÖL, (DHA)

Kiğı Kaymakamlığı’ndan yapılan açıklamada, ilçede devam eden kar yağışı ile birlikte yaşanması muhtemel buzlanmanın ulaşımda risk oluşturabileceği belirtildi. Öğrencilerin güvenliği dikkate alınarak, 2 Şubat Pazartesi günü ilçe genelinde taşımalı eğitim yapan öğrenciler için eğitim-öğretime ara verildiği bildirildi. Açıklamada, okul öncesi, ilkokul, ortaokul, lise ve yaygın eğitim kurumlarında taşımalı eğitim uygulamasının 1 gün süreyle durdurulduğu ifade edildi.

Meteoroloji 13’üncü Bölge Müdürlüğü de Bingöl genelinde kuvvetli yağış uyarısında bulunarak, pazartesi günü karla karışık yağmur ve kar yağışının etkili olacağını, yüksek kesimlerde ise yer yer yoğun kar beklendiğini açıkladı. Buzlanma, don, ulaşımda aksamalar, yüksek kesimlerde çığ, yağış alan bölgelerde sel ve su baskını riskine karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

Diğer Haberler

  1. Yozgat'ta bulunan makak maymunu, Ankara'da korumaya alındı
  2. 'Change' oto şüphelileri adliyeye sevk edildi
  3. Kıraathane görünümlü kumarhanelerde kadınları kullanıp çiftçileri borçlandırmışlar; 14 gözaltı
  4. Güzellik merkezinde 'cazip kampanya' ve 'uygun fiyat' dolandırıcılığında 12 tutuklama
  5. Denize açıldığı botla kaybolan Ali Nail'den 5,5 yıldır iz yok
  6. ODTÜ Bahar Şenlikleri'ndeki olaylara 6 gözaltı
  7. MTA, dev gergedanın maketini Iğdır Üniversitesi’ne hediye etti
  8. 16 yaşındaki Mert, evde silahla vurulmuş ölü bulundu
  9. Ankara Valiliği'nden 'ses hızının üzerinde uçuş' açıklaması
  10. Bayrampaşa ve Güngören'de uyuşturucu operasyonu; 6 gözaltı

© Copyright 2026

DHA