Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Kışın vazgeçilmezi yer elmasında hasat zamanı

Elazığ'da, kışın vazgeçilmezlerinden olan yer elmasının hasadına başlandı. Kendi kabuğunun tekrardan toprağa gömülmesiyle oluşan yer elmasının toplanması için köylüler zorlu bir dönem geçiriyor.

ABONE OL
Erkan BAY/ELAZIĞ, (DHA)-

Patates gibi toprak altında yetişen, kış sebzesi olan yer elmasının Elazığ'da hasadı başladı. Bahar ayında toprağa kabuklarının gömülmesi ile oluşan ve kış aylarında toplanan yer elması, toprağın dibi kürekle açıldıktan sonra elle topraktan ayrıştırılıp daha sonra suyla yıkanıyor.

10 yıldır yer elması yetiştirdiğini anlatan Mahmut Can, yer elmasının birçok hastalığa şifa olduğunu söyledi. Mahmut Can, "Yer elmasını 10 yıldır evimin bahçesine ekiyorum. Hobi olarak ekiyorum, satışını yapmıyorum. Bu yer elmasının bir tohumu yok. Kendi kabuğunu ya da yer elmasını keserek toprağa gömüyoruz. Kendi parçasından yaklaşık 2 kilo yer elması elde edilebiliyor. Bahar ayında ektikten sonra Aralık ayının sonuna doğru, toplamaya başlıyoruz. Yer elmasının kabuğu soyulmaz. Kabuklu bir şekilde yenilir. Elazığlılar genelde çok sever. Köylerde bahçelere ekilir. Limon sıkılarak salatası yapılır. Tamamen organiktir. Birçok hastalığa iyi geldiğini söylerler" dedi.

Diğer Haberler

  1. Genelkurmay Başkanı Bayraktaroğlu, Malatya ve Kilis'te incelemelerde bulundu
  2. SMA’lı Uras Çağrı bebek için zaman daralıyor
  3. Samsun’da öğretmene şiddete sendikalardan ortak tepki
  4. Esenyurt'ta silahlı saldırı: 3 yaralı
  5. Başakşehir'de trafik kazası: 1 ölü 2 ağır yaralı
  6. Kızı ile torununu öldüren sanığa 2 kez ağırlaştırılmış müebbet
  7. ASKİ Genel Müdürü Akçay: Ankara'nın suyu en az 200 gün gider
  8. Sarıyer'de günü değiştirilen semt pazarının esnafı belediye binasının önünde eylem yaptı
  9. Ahmet Davutoğlu'nun yengesi son yolculuğuna uğurlandı
  10. Türkiye Taşkömürü Kurumu, 263 işçi alacak

© Copyright 2025

DHA