Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Kızına cinsel istismardan yargılanan babadan avukata suç duyurusu

Ankara'da fiziksel engeli nedeniyle aksayarak yürüyen kızı G.B.'ye (18), 4 yıl boyunca cinsel istismarda bulunduğu suçlamasıyla hakkında dava açılan ve kızını görüntülemek için banyo ile tuvalete yerleştirdiği gizli kameraya yansıyan kendi görüntüsü delil olan Satılmış B. (39), dava dosyasındaki bilgileri sızdırdığı iddiasıyla avukat Özge İrem Aksu hakkında savcılık ve baroya şikayette bulundu.

ABONE OL
Umutcan ÖREN/ANKARA, (DHA)-

Fiziksel engeli nedeniyle aksayarak yürüyen G.B., 2022 yılında, 2017'den itibaren 4 yıl boyunca babası Satılmış B.'nin kendisine farklı zamanlarda cinsel istismarda bulunduğunu annesi ve eniştesine anlattı. Annenin şikayeti üzerine gözaltına alınıp, adli kontrolle serbest bırakılan Satılmış B. hakkında, 'Çocuğun cinsel istismarı' suçundan 18 yıla kadar hapis cezası istemiyle Ankara 36'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Satılmış B.'nin, kızını görüntülemek için banyoya yerleştirdiği gizli kameraya yansıyan kendi görüntüsü de dava dosyasında delil olarak yer aldı. Sanık, mahkemede görülen ilk duruşmaya katılmadı. Mahkeme, sanığın zorla getirilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

Sanık Satılmış B., kızının avukatı Özge İrem Aksu hakkında 'mahkemenin dosya bilgilerini sosyal medyaya sızdırdığı' gerekçesiyle Ankara Barosu ve savcılığa şikayette bulundu. Satılmış B. dilekçesinde, "Ankara 36’ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmekte olan dava dosyasının 2023/343 esas belge ifade kanıt evraklarının internete, sosyal medya uygulamasına sızdırılması, Instagram hesaplarında paylaşım yapılması şahsıma yönelik hakaret, tehdit paylaşım adı altına mesajlar yazılmaktadır. Dava halen devam etmektedir, üzerime atılı bir iftira, bir komplo, bir tuzaktır. Kızımın vekili olan Özge İrem Aksu tarafından sosyal medyaya 16 farklı sitede adaletin olmadığını söyleyerekten mahkemenin bilgilerini internet ortamına atarak halkı kandırarak şahsıma hakaret ve tehdit ettirmiştir" ifadelerini kullandı.

'ŞİKAYET KÖTÜ NİYETLİDİR'

Avukat Özge İrem Aksu, Ankara Barosu'na yaptığı yazılı savunmasında, sanıkla ilgili internetteki haberlerde yer alan tehditlerin kendisiyle ilgisi olmadığını belirterek, "Davanın en başından beri sanık baba tarafımı tehdit etmiştir. Sonrasında ise yargı mecralarını yanıltmak ve kendini aklama saiki ile bu şikayet yoluna başvurduğunu düşünmekteyim. İlgili şahıs hakkında tüm haklarımı saklı tuttuğumu beyan ederim. Sayın Baro, kızını istismar etmekle suçlanan ve hakkında iddianame düzenlenen babanın, kızının ve eski eşinin avukatı olan tarafımı şikayet etmesi ise ne yazık ki haksız ve kötü niyetlidir" ifadelerini kullandı.



Diğer Haberler

  1. Ankara’da eve çağırdıkları 1 kişiyi gasbeden sevgililer tutuklandı
  2. Karısını baltayla öldürüp, banyoya gömdü; kadının yakınlarının kayıp ihbarıyla cinayet ortaya çıktı
  3. Adıyaman'da silahlı kavga: 2’si ağır 5 yaralı
  4. Edirne merkezli 5 ilde gerçekleşen FETÖ operasyonunda 6 tutuklama
  5. Kayseri’de ‘dur’ ihtarına uymayıp, polise çarpan otomobilin sürücüsü ve 3 arkadaşı yakalandı
  6. Lastiği patlayan itfaiye aracı, iki köprü arasına sıkıştı; 3 yaralı
  7. Bağcılar'da emlakçı, 10 bin liralık komisyon için husumetlisinin oğlunu silahla vurdu
  8. ESK Genel Müdürü Taylan: Hakkımda ortaya atılan iddia açıkça bir manipülasyondur
  9. Eskişehir’de bir polis memuru görevden uzaklaştırıldı
  10. Gizli bölümlere saklanmış uyuşturucuları, narkotik köpeği buldu

© Copyright 2025

DHA