Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Kocaeli'de kolonlarında çatlak belirlenen 5 katlı bina mühürlendi

Kocaeli’nin Darıca ilçesinde yapılan teknik inceleme sonucu, kolonlarında çatlak ve korozyon tespit edildiği için riskli yapı statüsünde olabileceği belirlenen 5 katlı bina, belediye ekipleri tarafından mühürlendi ve tahliye edildi.

ABONE OL
Erol POLAT/DARICA, (Kocaeli), (DHA)-

Darıca Belediyesi'ne, Zincirlikuyu Mahallesi Eski Hükümet Caddesi'ndeki 5 katlı bina hakkında yapılan şikayet üzerine, belediye teknik ekipleri adrese gidip yerinde incelemede bulundu. Yapılan gözlemsel değerlendirmede, binanın kolonlarında korozyon ve derin çatlaklar olduğu tespit edildi. Hazırlanan teknik raporda, yapının mevcut durumunun riskli yapı statüsünde olabileceği belirtildi. Rapor doğrultusunda, 6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun gereği binanın acilen risk analizine tabi tutulması gerektiği kaydedildi.

Belediye ekipleri, binada bulunan iş yeri ve daireleri mühürleyerek, vatandaşlara tahliye tebligatı yaptı. Binadakiler, dairelerindeki eşyaları kendi imkanlarıyla taşıdı. Yetkililer, risk analizi sonuçlanana kadar yapının kullanılmasının can ve mal güvenliği açısından sakıncalı olduğunu ifade ederek, sürecin ilgili mevzuat çerçevesinde yürütüldüğünü belirtti.

 

Diğer Haberler

  1. İçişleri Bakanı Çiftçi, 19 Mayıs Polis Meslek Yüksekokulu ziyaret etti
  2. İletişim Başkanı Duran’dan Suudi Arabistan’a saldırıya kınama
  3. Maltepe’de enkaz altında kalan kedi saatler sonra canlı çıkarıldı
  4. Dışişlerinden Kral Halid Uluslararası Havalimanına yapılan saldırıya kınama
  5. Kırmızı bültenle aranan DEAŞ şüphelisi, Eskişehir’de yakalandı
  6. DMM’den Türkiye-Azerbaycan ilişkilerini hedef alan içeriklere ilişkin açıklama
  7. İsmail Saymaz ve Murat Ağırel adli kontrolle serbest bırakıldı
  8. Gazeteci Mustafa Balcı ve Şaban Sevinç tutuklandı
  9. Edirne-Kapıkule Gümrük Kapısı'nda 67 canlı piton ele geçirildi
  10. Girne'deki gemi kazasında cesedi bulunan kişinin kimliği belli oldu

© Copyright 2026

DHA