Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

'Kokulu kavun' tezgaha çıktı

İzmir'in Torbalı ilçesine bağlı Çapak Mahallesi'nde kırlangıç kavunu yetiştiren Akın Tamgacı, büyük talep gören bu ürünün yemek için değil kokusu dolayısıyla tercih edildiğini söyledi.

ABONE OL
Nevra UÇKAÇ/İZMİR, (DHA)

Halk arasında 'acı kavun' olarak bilinen kırlangıç kavunu, İzmir'de tezgahlara çıkarılmaya başlandı. Yaz aylarında toplanan bu kavunun çekirdeğinin aynı, kokusunun farklı olduğunu belirten Tamgacı, "Mardin'de bu kavuna 'şemame' derler. Hem Doğu'da hem de bizim Ege Bölgesi'nde olur. Ben Torbalı'da 1 dönüm ekiyorum. Özdere semt pazarlarında bazen de şehir merkezine getirip satıyorum. Tanesi 2 lira. İnsanların çoğu bilmiyor, merak edip alıyor" dedi.

Kırlangıç kavununun normal kavuna göre biraz daha acı olduğunu dile getiren Tamgacı, "Parlak sarı kabuğu üzerinde zikzaklar oluşturan kırmızı çizgileri ile dikkat çeker. Yetiştirdiğimiz en kokulu kavunlardan biridir, dakikalar içinde koca bir odayı kokusuyla doldurur. Küçük meyvesi ortalama 400 gram ağırlığında, iri bir çiftlik domatesi boyutundadır. Bronşit hastalığına iyi geldiği söyleniyor" diye konuştu.

Diğer Haberler

  1. Manisa’da torunu tarafından bıçaklanan babaanne hayatını kaybetti
  2. Menenjit tedavisi gören ilkokul öğrencisi hayatını kaybetti
  3. 2 katlı evde çıkan yangın söndürüldü
  4. Konya'da 3,5 büyüklüğünde deprem
  5. Park halindeki TIR'a çarpan otomobildeki 2 kişi yaralandı
  6. Adana'da evinde çıkan yangında yaralandı
  7. Libya Genelkurmay Başkanı AL-Haddad'ın jeti düştü
  8. 1 kişinin öldüğü, 1 kişinin yaralandığı 'yan bakma' kavgası cinayetinde karar
  9. İzmir merkezli iki ilde DHKP/C operasyonu: 27 gözaltı
  10. Gazze’de İsrail saldırısında öldürülen 6 yaşındaki Hind Rajab’ın hikayesi film oldu

© Copyright 2025

DHA