Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Konkordato gider avansı tarifesi Resmi Gazete’de

Adalet Bakanlığı, Resmi Gazete’de yayımlanan tebliğ ile konkordato gider avansı tarifesinde değişikliğe gitti. Yapılan düzenlemeye göre, konkordato talep edenler gider avansını başvuru sırasında mahkeme veznesine yatıracak.

ABONE OL
Kadircan GÜLER/ ANKARA, (DHA)-

Adalet Bakanlığı tarafından Resmi Gazete’de yayımlanan tebliğ ile konkordato gider avansı tarifesinde değişiklikler yapıldı. Buna göre, gider avansı; tebligat ve posta ücretleri, bilirkişi ve konkordato komiseri ücretleri, ilan giderleri, iflas gideri ile dosyanın bölge adliye mahkemesi ve Yargıtay’a gönderilme masraflarını kapsayacak.

Konkordato talep edenler; alacaklı sayısının üç katı tutarında tebligat gideri, Türkiye Ticaret Sicili Gazetesinde yayımlanacak yedi ilan için asgari 2 bin TL, resmi ilan portalında yedi ilan bedeli, elli iadeli taahhütlü posta ücreti, bir bilirkişi için üç kat ücret, konkordato komiseri için beş aylık asgari 2 bin 600 TL tutarında ücret, diğer işlemler için 1.300 TL ve iflasa tabi borçlular için 53 bin TL iflas gideri avans olarak ödeyecek. İflasa tabi olmayan borçlular için mahkeme indirim kararı alabilecek.

Kullanılmayan gider avansı, hükmün kesinleşmesinin ardından talep edene iade edilecek. Hesap numarası bildirilmişse elektronik ortamda yapılacak; bildirilmemişse PTT aracılığıyla adrese gönderilecek. Avans yetersiz kalırsa eksik kısım yargılama sırasında tamamlanacak.

Diğer Haberler

  1. Türk Kara Kuvvetleri'nin 2235'inci kuruluş yıl dönümü İstanbul'da kutlandı
  2. AFAD ve TSK Venezuela’da arama kurtarma çalışmalarına devam ediyor
  3. Mustafa Topaloğlu ‘Gangnam Style’a karşı ‘Bambam Star’ şarkısı ile başarı hedefliyor
  4. Manisa’da ot yangını sonrası taşlı sopalı kavga: 6 gözaltı
  5. ABB’den yağmur suyu mazgalları açıklaması
  6. Çanakkale’de denizde kaybolan kız çocuğunun cansız bedenine ulaşıldı
  7. Vali Varol'dan Kuşadası'na LGBT'li yolcuları getirecek kruvaziyerle ilgili açıklama
  8. Türkiye'den Venezuela'ya arama kurtarma ve insani yardım desteği
  9. Dereye düşen kamyonette kaybolan oğlunun cansız bedenine ulaşıldı; baba aranıyor
  10. Silivri'de otluk alanda çıkan yangın söndürüldü

© Copyright 2026

DHA