Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Köpeğin kürekle öldürülmesinde 2 sanığın tahliyesine itiraza yine ret

Konya Büyükşehir Belediyesi'ne ait Hayvan Rehabilitasyon Merkezi'nde köpeği kürekle vurarak öldüren sağlık teknisyeni Murat Bacak (27) ile hayvanı sürükleyerek götüren Sefa Çakmak'ın (28) tahliyesine Meram Tarım ve Orman Müdürlüğü'nce yapılan itiraz reddedildi. Konya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 2 Ocak'ta tahliyelere yaptığı itiraz da kabul edilmemişti.

ABONE OL
Salih BÜYÜKSAMANCI/ KONYA, (DHA)

Konya Büyükşehir Belediyesi'ne ait Hayvan Rehabilitasyon Merkezi'nde, sağlık teknisyeni Murat Bacak'ın köpeği kürekle vurarak öldürdüğü ve Sefa Çakmak'ın hayvanı sürükleyerek götürdüğü anlara ait görüntüler, 24 Kasım'da sosyal medyada paylaşıldı. 16 Kasım'da yaşandığı belirtilen olayın görüntüleri, tepkilere neden oldu. Konya Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan Murat Bacak ve Sefa Çakmak, sevk edildiği adliyede 'ev hayvanı veya evcil hayvanı kasten öldürme' suçundan çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı. Konya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırladığı iddianameyle 6'şar yıla kadar hapisleri istenen Murat Bacak ve Sefa Çakmak, 14'üncü Asliye Ceza Mahkemesi’nde 2 Ocak'ta görülen duruşmada tahliye edildi.

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı, tahliyelerin ardından karara itiraz etti. Nöbetçi üst mahkeme olan 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi, savcılığın itirazını reddetti. Bu süreçte Meram İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü de 2 sanığın tahliye edilmesi kararına itiraz etti. Bu kez de nöbetçi olan 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi, itirazı reddetti.

Diğer Haberler

  1. Serik'te otluk yangını
  2. Mardin'de başına yorgun mermi isabet eden kadın ağır yaralandı
  3. Apartmanın çatısındaki yangında 2 çocuk dumandan etkilendi
  4. Sarıyer’de parkta oturan adam çalılıkların arasında erkek cesedi buldu
  5. Tadilat yapılan 2 katlı köy evi çöktü; 5 yaralı
  6. Zeytinburnu’ndaki İETT otobüsü kazasında hayatını kaybeden kadın yolcu toprağa verildi
  7. Annesini öldürüp çöp konteynerine attı, emniyete gidip teslim oldu
  8. Çıldır’daki fırtınada 28 yapı hasar gördü
  9. 'Fidan Hoca' olarak tanınan sanal medya kullanıcısı tutuklandı
  10. Adliyelerde 'Alo Adalet 135' dönemi

© Copyright 2026

DHA