Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Köpek satış ilanıyla dolandırıcılık şebekesine ikinci operasyon: 21 gözaltı

Adana’da Siber polisi, köpek fotoğraflarıyla internette hayali satış ilanlarıyla 150’ye yakın kişiyi 1 milyon lira dolandıran ve lideri Cabbar Onur Akbay’ın (27) da aralarında olduğu 8 kişinin tutuklandığı şebekenin, faaliyetini sürdürdüğünü belirledi. Yapılan teknik ve fiziki çalışmanın ardından düzenlenen 2'nci operasyonda, 21 şüpheli gözaltına alındı.

ABONE OL
Anıl ATAR-Gökhan KESKİNCİ/ADANA, (DHA)-

İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, internet siteleri üzerinden köpek satışı yaptığına dair oluşturduğu ilanlarla 35 ilde 150’ye yakın kişiyi yaklaşık 1 milyon lira dolandıran Cabbar Onur Akbay ve birlikte çalıştığı belirlenen şebekeyi 6 aylık teknik ve fiziki takibin ardından deşifre etti. Şüphelilerin yakalanması için çalışma başlatan ekipler, belirlenen adreslere 14 Nisan sabahı eş zamanlı operasyon düzenledi.


Operasyonda benzer suçlardan kesinleşmiş 38 yıl hapis cezasıyla aranan Akbay, Kozan ilçesindeki saklandığı evde sevgilisi Sıla Y. (25) ile yakalandı. Şebeke üyesi diğer 15 şüpheli de adreslerinde gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden aralarında Cabbar Onur Akbay’ın da bulunduğu 8 kişi tutuklandı. Sıla Y. ile 6 şüpheli adli kontrol, 3 kişi de savcılık talimatıyla serbest bırakıldı.

DOLANDIRICILIĞA DEVAM ETMİŞLER

İnternet üzerinde sanal devriyesini sürdüren siber polisi, şebeke üyelerinin, liderlerinin tutuklanmasına rağmen dolandırıcılık faaliyetine devam ettiklerini belirledi. Takibi sürdüren ekipler, bu süreç içerisinde çok sayıda kişinin yaklaşık 500 bin lira daha dolandırıldığını saptadı. Bu tespitlerin ardından savcılığın şüpheliler hakkında yakalama kararı çıkartmasıyla ekipler, operasyon için harekete geçti. Polis, sabah saatlerinde belirlenen adreslere eş zamanlı baskın yaptı. Operasyonda 21 şüpheli daha gözaltına alındı. Şüphelilerin adreslerindeki aramalarda çok sayıda dijital materyal ele geçirildi.

Adli Tıp Birimi’nde sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.

Diğer Haberler

  1. Kuş cenneti çöplüğe döndü
  2. Sevgilisinin oğlu tarafından bıçaklanmıştı, hayatını kaybetti
  3. Evinde uyurken balkondan giren kişi tarafından öldürüldü
  4. Adana'da tarım işçilerini taşıyan minibüs devrildi; 17 yaralı
  5. Bodrum açıklarında göçmen botu battı: 11 ölü
  6. Kayseri’de iki grup arasındaki bıçaklı kavgada 2 kardeş yaralandı
  7. Kırmızı ışıkta bekleyen otomobile çarpan alkollü sürücüyü çevredekiler darbetti
  8. Bursa'da 'dur' ihtarına uymayan alkollü sürücü 10 kilometrelik takip sonucu yakalandı
  9. A Milli Takım'ın Dünya Kupası’na katılması Taksim'de kutlandı
  10. Mersin’de otomobil şarampole devrildi: 1 ölü, 1 yaralı

© Copyright 2026

DHA