Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Koronavirüs aşısında hatırlatma dozu randevuları açıldı

Sağlık Bakanlığı, koronavirüs aşısında yeni hatırlatma dozu randevularını açtı. Vatandaşlar, BioNTech, Sinovac veya Turkovac aşılarından herhangi birini yaptırmak için randevu alabilecek.

ABONE OL
ANKARA, (DHA)

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın 50 yaş üzeri ve risk grubundaki vatandaşların koronavirüs aşısı hatırlatma dozunu olmaları için yaptığı çağrının ardından Sağlık Bakanlığı, yeni aşı randevularını açtı. Aşı uygulaması için Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS), e-Nabız veya Alo 182 üzerinden randevu alınabilecek. BioNTech aşısının üzerinden 6 ay geçenler hatırlatma dozunu yaptırabilecek. Sinovac ve Turkovac'da hatırlatma dozu aralığı 3 ay olarak belirlenmişti. Aşı olmak isteyen vatandaşlar, Covid-19 aşısına ilişkin durumunu e-Nabız hesabından veya 2023'e kısa mesaj (SMS) göndererek öğrenebilecek.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kurban Bayramı öncesine yaptığı açıklamada, hatırlatma dozu aşılarına ilişkin, "Omicron varyantına bağlı vakalar, başka ülkelerde olduğu gibi bizde de artış gösteriyor. Sorunu alt etmekte tecrübe sahibiyiz. Son dozun üzerinden 6 ay geçtiğinde aşının etkisi azalmaktadır. Bu süre dolmuşsa yeniden aşı olunması önem arz ediyor. Buna bizim verdiğimiz önemi siz de verin. 50 yaş üstüyle risk grubundakilerin, son aşıları üzerinden 6 ay geçmişse, hatırlatma dozu aşılarını olmalarını ısrarla öneriyoruz. Bu grubun, temasın artacağı bayram günlerinden başlayarak kendilerini bilhassa koruması gerekmektedir. Maskeyi zaruri kılan durumları hepimiz biliyoruz" demişti.

Diğer Haberler

  1. Yeditepe Üniversitesi Koşuyolu Hastanesi’nde ‘Yaşam Boyu Güvenli Bakım’ programı düzenlendi
  2. Alzheimer’da erken tanı ve yeni nesil tedaviler Medipol’de ele alındı
  3. Şehir hastanelerinde 12 milyon ameliyat gerçekleştirildi
  4. Sağlık hizmetine ulaşamayanlara görüntülü görüşmeyle destek
  5. İlk yardımda doğru bilinen yanlışlar: Bilinçsiz müdahale hayatı tehlikeye atabilir
  6. Medipol Mega Hastanesi’nde ‘Prostat Kanserine Karşı Ortak Akıl: Farkındalık Paneli’ düzenlendi
  7. 'Endoskopik yüz germede kesi izi saçlı deri içerisinde kalıyor'
  8. 'Yaz uykusu bitti, çocukların biyolojik saati hala tatilde'
  9. ‘Kalabalık ortamlarda konuşmaları takip etmekte zorlanıyorsanız işitmenizi kontrol ettirin’
  10. ‘Trafik kazası sonrası yapılan ilk işlemler tazminat sürecini doğrudan etkileyebiliyor’

© Copyright 2026

DHA