Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Koruma altındaki çocuklardan Mehmetçik'e mektup

Devlet korumasındaki çocuklar, Mehmetçik'e yazdıkları mektuplarla hem yeni yıllarını kutladı, hem de şehitler için başsağlığı mesajlarını iletti.

ABONE OL
ANKARA, (DHA)-

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na bağlı evlerde kalan çocuklar, yazdıkları mektuplarla vatan savunmasında görevli Mehmetçik'in yeni yılını kutladı. Son dönemde Irak'ın kuzeyindeki terör saldırıları sonucu şehit olan askerler için de başsağlığı mesajlarını ileten çocuklardan biri mektubunda, "Şehitlerimiz olmasaydı, sizler olmasaydınız bu vatan, bu millet şu an olmazdı" dedi.

2'nci sınıf öğrencisi bir kız çocuğu ise asker olmak istediğini belirterek, Mehmetçik ağabeylerine selamlarını iletti. Bir başka çocuk da "Siz bizim için çok değerlisiniz. Bizler için gözünüzü kırpmadan hayatınızı feda ediyorsunuz. Siz bizim gururumuzsunuz" kelimelerini kağıda döktü.

Şehitlere seslenen bir başka çocuk ise "Siz her zaman bizim kalbimizdesiniz, inşallah bir gün cennette buluşuruz. Şehitler ölmez vatan bölünmez" dedi. 



Diğer Haberler

  1. Galata Kulesi'nde Sıfır Atık Haftası nedeniyle ışık gösterisi gerçekleştirildi
  2. Ordu’da uçuruma yuvarlanan kamyonetteki karı-kocayı ölüm ayırdı
  3. Türkkal kardeşlerin ölümüne ilişkin serbest bırakılan şüpheli tutuklandı
  4. Tüfekle rastgele ateş edip, 5 kişiyi yaralayan şüpheli tutuklandı
  5. İztuzu Plajı'nda caretta caretta yuva sayısı 100'e ulaştı
  6. Oğlunu ısıran köpeği öldüren kişiye verilen beraat kararını istinaf bozdu
  7. Güzelbahçe Belediyesi soruşturmasında tutuklu sayısı 4'e yükseldi
  8. Trabzon’da 2026 yılı turizm sezonu açıldı; turist sayısında yüzde 27 artış
  9. 5 katlı apartmanın çatısına yıldırım düştü
  10. Ayhan Bora Kaplan suç örgütü davası: Buluntu telefonda manipülasyon tespit edilemedi

© Copyright 2026

DHA