Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Koruma altındaki Eber sarısının yetiştiği alanda hayvan otlatılmasına inceleme

Afyonkarahisar'da dünyada yalnızca Eber ve Akşehir gölleri çevresinde yetişen, nesli tehlike altındaki endemik türlerinden Eber sarısının bulunduğu alanda inek otlatıldığı belirlendi. Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü'nce olayla ilgili inceleme başlatıldı.

ABONE OL
Muzaffer NAL/ÇAY (Afyonkarahisar), (DHA)-

Eber ve Akşehir gölleri çevresinde yetişen, yöreye özgü endemik Eber sarısı koruma altındaki türler arasında yer alıyor. Koparılması durumunda 699 bin 245 lira, yaşam alanının tahrip edilmesi halinde 3 milyon 496 bin 767 lira ceza uygulanan Eber sarısının Bolvadin ilçesindeki Dereköy mevkisinde yayıldığı bölgede hayvan otlatıldığı tespit edildi. Birkaç gün önce bölgede otlayan inekler görüntülendi. İhbarla Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Müdürlüğü ekipleri bölgeye yönlendirilerek, olayla ilgili inceleme başlatıldı.

'İHBAR GELDİKÇE KONTROLE GİDİYORUZ'

DKMP İl Müdürü Okan Yılmaz, DHA muhabirine telefonda yaptığı açıklamada, "Eber Gölü'nün Bolvadin sınırlarındaki alanda yetişen Eber sarısı alanı çok geniş. Bu alan her yıl doğa şartlarının etkisiyle genişliyor. İhbar geldikçe kontrole gidiyoruz" dedi.

Eber Gölü Yaşasın Hareketi Derneği Başkanı Ekrem Önder Çiftçi ise mevcut uygulamaların yetersiz kaldığını, Eber sarısının yetiştiği alanların fiilen korunması gerektiğini vurguladı.



Diğer Haberler

  1. 'Rüşvet' davasında reddihakim talebi ikinci kez reddedildi
  2. Düzgün Baba Ziyaretgahı tahrip edildi, 1'i muhtar 4 şüpheli hakkında soruşturma
  3. Kuvözdeki bebeğe şiddet uygulayan hemşire: Hastalığı ile benim herhangi bir ilgim yok
  4. CHP İstanbul İl Kongresi'nin iptali davasında duruşma 10 Temmuz’a ertelendi
  5. Tarım işçilerini taşıyan minibüsün karıştığı kazada 9 kişi taburcu oldu
  6. Bakan Uraloğlu: Bayram trafiğini anlık olarak takip edeceğiz
  7. DHA haberini yapmıştı; dünyanın ilk hastanesi olarak değerlendirilen yapı bölgesi, sit alanı ilan edildi
  8. Trabzon merkezli 5 ilde siber dolandırıcılık operasyonu şüphelileri adliyede
  9. 2 çocuğunun annesini 146 makas darbesiyle öldüren sanıktan psikolojik tedavi isteği
  10. Yıldırım Derin Deniz Sondaj Gemisi, ilk görevi için Filyos Limanı'ndan ayrıldı

© Copyright 2026

DHA