Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Kovaladığı köpeği öldüren şüpheli, dakikalar önce bir başka köpeği daha vurmuş

Bursa’nın İnegöl ilçesinde sokak köpeğini, pompalı tüfekli vurarak öldüren O.A.’nun dakikalar önce bir başka köpeği daha vurduğu ortaya çıktı. Vurulduktan sonra yaralı halde kaçtığı anlar güvenlik kamerasına yansıyan köpek, tedaviye alındı.

ABONE OL
Yavuz YILMAZ/BURSA, (DHA)

Olay, 13 Ocak’ta kırsal Deydinler Mahallesi'nde meydana geldi. O.A., kovaladığı sokak köpeğini tüfekle vurdu. Köpek yaralı halde kaçarken, O.A. ise elindeki tüfeği omuzuna koyarak uzaklaştı.

Bu anlar ise güvenlik kamerasına yansıdı. Köpeğin öldüğü belirlenirken, jandarma şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı.


O.A.’nın beyaz renkli köpeği öldürmeden dakikalar önce bir başka köpeği daha vurduğu ortaya çıktı.

Güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde, siyah renkli bir köpeğin, aksayarak şüphelinin yanından geçerek kaçtığı görüldü.

Sağ arka bacağına isabet eden saçmalarla yaralanan köpek, İnegöl Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Bakım ve Tedavi Merkezi'nde tedavi altına alındı.

HAYVANSEVERLER TEPKİ GÖSTERDİ

Bursa’nın İnegöl ilçesinde pompalı tüfekle bir köpeği öldüren, bir köpeği de yaralayan O.A. isimli şüpheliye hayvanseverlerden tepki geldi. İlçe merkezindeki Atatürk Anıtı önünde toplanan yaklaşık 50 kişi, şüphelinin bir an önce yakalanmasını istedi.

Hayvanseverler adına açıklama yapan Kent Konseyi Sokak Hayvanlarını Koruma Çalışma Grubu Başkanı Şebnem Erkan, "Bu sabah uyandığımda hangi kötü haber ile karşılaşacağımızı düşünüyordum. Dün haberlerde ve basından gördüğümüz ateşli silah ile köpeklere saldıran kişinin videosunun etkisinden çıkabilmiş değiliz. Maalesef Türkiye'nin gündemini hayvanlara yönelik şiddet ve öldürme haberleri dolduruyor. Kimseden alamadıkları cesareti, masum sokak hayvanlarından çıkarmaya çalışan kişi ve zihniyetleri kınıyoruz. Yaşanılan bu üzücü olay çok vahimdir. Çünkü biliyoruz ki kötü zihniyetler ancak masum hayvanlara zarar verebilir ve tekrar biliyoruz ki bu kötü zihniyetler daha büyük kötülükler yapmadan önce ilk denemelerini hayvanlar üzerinde yaparlar. Bu son olsun. Videoda da görüldüğü üzere kişi ateşli silah ile 2 masum canı vurmuştur. Bu kişinin ve kullandığı silahın ruhsatlı olup olmadığının araştırılmasını istiyoruz. Orada yaşayan ve sokakta olan kişilerin can güvenliği de hiçe sayılmıştır. 2 köpeğin canına kast edilmiştir. Videodaki ilk beyaz köpek maalesef bulunamadı. İkinci siyah köpek ise İnegöl Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Bakım Merkezi tarafından tedaviye alındı. Bugün barınak müdürümüz tarafından durumunun iyiye gittiği yönünde haber aldık. Olayı gerçekleştiren kişinin yakalanmasını, başka hayvan ve insanlara zarar vermemesi için en ağır şekilde cezalandırılmasını yüce yargıdan talep ediyoruz. Biz Kent Konseyi Sokak Hayvanlarını Koruma Çalışma Grubu olarak olayın takipçisi olacağız. Sokakta yaşayan canların acı çekmediği ve karnının doyduğu haberlerini görene kadar da çalışacağız" dedi.

Diğer Haberler

  1. Ordu'da yamaç paraşütçüsü denize indi
  2. Sapanca’da selde zarar gören Yanık Köprüsü’ne alternatif yol ulaşıma açıldı
  3. Bakan Kurum: Asrın inşası aynı zamanda gönüllerin de inşasıdır
  4. ANSET iddianamesinde 359 milyon liralık harcama mercek altında; 113 milyon liralık kamu zararı iddiası
  5. 2 çırağını dövdüğü iddia edilen berber, adli kontrolle serbest
  6. Muhtar, muhtarlar gününde hayatını kaybetti
  7. SPK Başkanı Mahmut Sütçü istifa etti
  8. Ayazağa'daki selde hayatını kaybeden Haşim Ciritoğulları son yolculuğuna uğurlandı
  9. Gaziemir Kooperatifi soruşturmasında iddianame kabul edildi
  10. Sarıyer’de yıkılan Ayazağa Atatürk Stadı’nda çalışmalar havadan görüntülendi

© Copyright 2026

DHA