Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Krema ve kaymak üretimine yeni standartlar getirildi

Tarım ve Orman Bakanlığı, Türk Gıda Kodeksi Krema ve Kaymak Tebliği ile krema ve kaymak üretiminde yeni standartlar getirildiğini açıkladı.

ABONE OL
ANKARA, (DHA)-

Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan açıklamaya göre; Resmi Gazete'de yayımlanan Türk Gıda Kodeksi Krema ve Kaymak Tebliği ile krema ve kaymak üretiminde yeni standartlar getirildi. Fermente, ekşi kremada kullanılan laktik asit bakterileri canlı ve aktif olacak. Süt yağı dışında hayvansal ya da bitkisel yağ eklenemeyecek. Süt proteini dışında protein ilave edilmeyecek. Çeşnili kremada, kullanılan malzeme etikette açıkça yazılacak. Kaymakta çeşni maddesi kullanılamayacak.

Tebliğ kapsamı dışındaki ürünlerde 'krema' ifadesi kullanılamayacak. Hayvan türü tek ise etikette tür adı ve görsel kullanılabilecek. Farklı türlerden süt karışımı ise 'inek, koyun, keçi, manda sütlerinden üretilmiştir' denecek ama görsel konulamayacak. Sürülebilir kremada ürün adı en az 3 milimetre punto ile yazılacak. Enzim kullanılırsa, etikette belirtilecek. Mevcut üreticiler 31 Aralık'a kadar yeni kurallara uyum sağlayacak. Raflarda olan ürünler, son kullanım tarihine kadar satışta kalabilecek.

Diğer Haberler

  1. Otizmli öğrencisini merdiven ittiği ileri sürülen okul müdürünün tahliye talebine ret
  2. Adalar Adliyesi'nin 12 silahın kaybolmasına ilişkin soruşturmada katibin ifadesi ortaya çıktı
  3. Kuyumcu dükkanından hırsızlık girişimine 2 tutuklama
  4. Kamyonetle otomobil çarpıştı: 2 ölü, 1'i ağır 2 yaralı
  5. Otomobil fındık bahçesine uçtu; anne ve kızı yaralandı
  6. Ayı, arı kovanlarını parçaladı
  7. Talep kabul edildi, Rojin'in telefonu incelenmek üzere İspanya'ya gidiyor
  8. Bedensel engelli, evinde çıkan yangında öldü
  9. İzmir’de belediye işçileri ‘çıplak ücrete' karşı 'çıplak ayak yürüyüşü' yapacak
  10. TIR’a arkadan çarpan kamyonda sıkışan sürücüyü itfaiyeciler kurtardı

© Copyright 2025

DHA