Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Kula'da makilik yangını söndürüldü

Manisa'nın Kula ilçesinde, makilikte çıkan, tarım arazileri ve ormana da sıçrayan yangın, havadan ve karadan müdahale ile 3,5 saatte söndürüldü. İlk belirlemelere göre 4 hektar tarım arazisi ile toplam 6 hektar orman ve makilik alan zarar gördü.

ABONE OL
Hasan YİĞEN/ KULA (Manisa), (DHA)- 

Kula'nın kırsal Başıbüyük Mahallesi ile Eroğlu Mahallesi arasında kalan Çelengöz Barajı üzerindeki makilikte saat 13.30 sıralarında yangın çıktı. Alevler, rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüdü, ormana da sıçradı.

İhbar üzerine bölgeye 2 helikopter, toplam 30 arazöz ve itfaiye aracı ile 90 orman işçisi sevk edildi. Köylüler de söndürme çalışmalarına destek verirken, alevlerin yaklaştığı bir hayvan çiftliği boşaltıldı. Söndürme çalışmaları sürüyor.

10 HEKTAR ZARAR GÖRDÜ

Manisa'nın Kula ilçesinde, makilikte çıkan, tarım arazileri ve ormana da sıçrayan yangın, havadan ve karadan müdahale ile 3,5 saatte söndürüldü. İlk belirlemelere göre 4 hektar tarım arazisi ile toplam 6 hektar orman ve makilik alan zarar gördü.

Diğer Haberler

  1. Jandarmadan kaçak tütün operasyonu
  2. Başakşehir'de zincirleme trafik kazası; yaralılar var
  3. Isparta’da yanan otomobilin yakınında başsız erkek cesedi bulundu
  4. Sakarya merkezli 8 ilde dolandırıcılık operasyonunda 14 tutuklama
  5. Şırnak’ta kavga ettiği kuzenini silahla yaraladı
  6. 83 bin 350 adet sentetik ecza hapla yakalanan 2şüpheli, tutuklandı
  7. İstanbul'da trafik yoğunluğu yüzde 90'a ulaştı
  8. Torbalı'daki patlamada gerekçeli karar: Sanıkların 3'ü de asli kusurlu
  9. Otizmli öğrencisini merdiven ittiği ileri sürülen okul müdürünün tahliye talebine ret
  10. Adalar Adliyesi'nin 12 silahın kaybolmasına ilişkin soruşturmada katibin ifadesi ortaya çıktı

© Copyright 2025

DHA